Averij voor Koeman, Gomes stopt twee penalty's

Reacties

Op bezoek bij Everton heeft het Southampton van manager Ronald Koeman dure punten laten liggen in de strijd om de Europese plekken. Watford zegevierde bij West Bromwich Albion dankzij een absolute heldenrol voor doelman Heurelho Gomes.

Averij voor Koeman, Gomes stopt twee penalty's

Everton – Southampton 1-1
Met Virgil van Dijk, Jordy Clasie en Cuco Martina in de basis begon Koeman aan het duel op Goodison Park. Zowel voor als na rust roken The Saints  aan het openingsdoelpunt. Shane Long kopte in de eerste helft tegen de paal en na rust stond de lat een goal van Dusan Tadic in de weg.

Halverwege de tweede helft was het voor de thuisploeg wel raak. Ramiro Funes Mori zag een afvallende bal voor zijn voeten vallen en schoot binnen. Lang kon Everton, dat de lichtgeblesseerde Romelu Lukaku op de bank hield, niet genieten van de voorsprong. Na een klutssituatie tikte Sadio Mané de gelijkmaker binnen. Daar bleef het bij.

Sadio Mané zorgt voor de gelijkmaker.
Sadio Mané zorgt voor de gelijkmaker.

Door het gelijkspel is Southampton nog zevende met een punt achterstand op West Ham United, dat wel twee duels minder heeft. Het verschil met Manchester United is al vijf punten, terwijl ook de ploeg van manager Louis van Gaal een duel minder heeft. Om op eigen kracht een Europees ticket te veroveren, zal de formatie van Koeman dus in de slotweken nog flink aan de bak moeten. Al kunnen de ontwikkelingen in de top en in de strijd om de FA Cup er nog voor zorgen dat de plekken zes en zeven óók nog Europese kwalificatie opleveren.

Bij Everton gaat het vizier volledig op de halve finale van de strijd om de FA Cup. Manchester United is volgende week zaterdag op Wembley de tegenstander van de nummer elf. Om die reden zal manager Roberto Martínez ook Lukaku op de bank gehouden hebben. Diezelfde Martínez kreeg overigens ook nog te maken met een opmerkelijk incident. Een Everton-fan stormde het veld op om te protesteren tegen de coach, die de nodige kritiek krijgt vanwege de lage klassering in de competitie.

West Bromwich Albion – Watford 0-1
Halverwege het eerste bedrijf kwamen de bezoekers, met Nathan Aké in de basis en Steven Berghuis op de bank, op voorsprong. Bij een corner kwam Ben Watson voor zijn man en verdween zijn schot in het doel. Het zou uiteindelijk evenwel niet Watson zijn die de meest opvallende speler werd.

West Bromwich kreeg halverwege de tweede helft een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar de penalty van Saido Berahino leidde niet tot een treffer. Voormalig PSV-goalie Heurelho Gomes dook zijn inzet uit de hoek.

In de slotfase stonden die twee hoofdrolspelers (foto boven) voor een nieuwe scène en opnieuw bleek de uitkomst hetzelfde. Berahino mocht wéér aanleggen voor een strafschop en Gomes won die tweestrijd wederom. Daarmee werd de Watford-doelman de absolute held en Berahino de schlemiel. Gomes werd daarmee bovendien de eerste keeper in de Premier League-geschiedenis die in twee verschillende wedstrijden twee penalty's uit zijn doel hield. Het bleken ook cruciale reddingen, want in de laatste minuten hield Watford stand zonder penalty's weg te geven.

Ook voor Watford lonkt nog een schitterend seizoensslot. In de halve finale van het toernooi om de FA Cup is Crystal Palace de opponent. In de competitie staat Watford twaalfde en West Bromwich veertiende.

Een kusje op het hoofd was wel verdiend voor Heurelho Gomes.
Een kusje op het hoofd was wel verdiend voor Heurelho Gomes.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.