Tedesco moet Til en ploeterend Spartak uit het moeras slepen

Reacties

Guus Til heeft een nieuwe trainer. De 34-jarige Domenico Tedesco heeft het stokje maandagmiddag overgenomen van de eind vorige maand vertrokken Oleg Kononov.

Tedesco moet Til en ploeterend Spartak uit het moeras slepen
© Pro Shots

De Duitse Italiaan heeft bij de gevallen Russische grootmacht een contract tot medio 2022 ondertekend. Aan hem de taak om recordkampioen Spartak weer omhoog te helpen. De club staat nu slechts dertiende van de zestien clubs in de Premjer Liga, de laatste vijf competitiewedstrijden werden allemaal verloren.

Tedesco werd voorafgaand aan het seizoen 2017/18 verrassend aangesteld als trainer van Schalke 04, hoewel hij geen noemenswaardige ervaring als trainer had, en bovendien nooit profvoetbal speelde. Hij had slechts een paar maanden de leiding gehad over Erzgebirge Aue, dat hij toen redde van degradatie uit de Tweede Bundesliga.

Bij Schalke deed hij het aanvankelijk goed. De club werd in zijn eerste seizoen tweede in de Bundesliga, maar het tweede seizoen was beduidend minder. In maart 2019 - kort nadat de toenmalige nummer veertien van Duitsland met 7-0 had verloren bij Manchester City, in de Champions League - werd hij op straat gezet.

Nu heeft hij dus een nieuwe baan, in Rusland. Daar krijgt hij onder anderen Til onder zijn hoede. De middenvelder maakte afgelopen zomer de overstap van AZ naar Spartak. In acht competitieduels scoorde hij tot nu toe één keer. Die goal (de late 1-2 bij Krylia Sovetov Samara) betekende voor zijn werkgever direct de laatste zege.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.