Technisch directeur Boudesteyn vertrekt bij PEC Zwolle

Reacties

Marcel Boudesteyn vertrekt bij PEC Zwolle. De 51-jarige technisch directeur zegt dit een logisch moment te vinden om te stoppen.

Technisch directeur Boudesteyn vertrekt bij PEC Zwolle
© Pro Shots

Boudesteyn, die in zijn actieve carrière ook voor PEC uitkwam, werd in 2021 aangesteld als algemeen directeur. Na het vertrek van Mike Willems werd hij technisch directeur. 'Vanaf de eerste dag dat ik bij PEC Zwolle werd aangesteld als algemeen directeur heb ik alles gegeven voor deze mooie club. Het begint voor mij altijd met hard werken en dat was in de vorm van technisch directeur niet anders. Na de promotie heb ik samen met trainer Johnny Jansen en het scoutingteam gewerkt aan de bouw van een Eredivisie-waardige selectie. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we met dit team voor handhaving kunnen gaan', zegt Boudesteyn via de clubkanalen.

'Eén van de belangrijkste redenen dat ik destijds ben ingestapt, was om de club verder te helpen. Nu we er twee jaar later zowel financieel als technisch een stuk beter voor staan, voelt het nu als volbracht en is het aan mijn opvolger om de club op technisch gebied weer verder door te ontwikkelen. Ik wil iedereen bij de club bedanken voor de fijne samenwerking en wens PEC Zwolle uiteraard het allerbeste toe', zegt Boudesteyn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Algemeen directeur Xander Czaikowski zegt Boudesteyn dankbaar te zijn. 'Marcel heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de bouw van het eerste elftal, nadat enkele sterkhouders, waaronder de hoofdtrainer, waren vertrokken. Met Johnny Jansen als nieuwe hoofdtrainer en een aantal nieuwe ervaren en talentvolle spelers, hebben we nu een team staan waarmee we dit seizoen voor ons doel van handhaving gaan. Marcel zal zijn taken nu gaan afbouwen en overdragen aan manager profscouting Mark Coonen, die de afgelopen weken al nauw betrokken is geweest bij het samenstellen van de huidige selectie. Marcel blijft voorlopig op de achtergrond ook nog beschikbaar, mocht dit nodig zijn. Dit geeft het stichtingsbestuur, in overleg met eventuele andere stakeholders, ook de tijd om te onderzoeken hoe de rol van technisch directeur binnen PEC Zwolle in de toekomst ingevuld gaat worden.'

Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.