Tebas blijft streng voor Barça: geen uitzondering voor Messi

Reacties

Javier Tebas heeft het standpunt van La Liga herhaald: Barcelona hoeft niet te rekenen op extra ademruimte om de financiële problemen op te lossen. De race tegen de klok in Camp Nou is in volle gang.

Tebas blijft streng voor Barça: geen uitzondering voor Messi
© Pro Shots

Voor Barcelona begint het nieuwe La Liga-seizoen op 15 augustus met een thuiswedstrijd tegen Real Sociedad. Dat is ook de dag van de deadline voor het oplossen van de financiële problemen. De club is druk bezig met een bezuinigingsoperatie om de uitgaven aan spelers en stafleden voor komend seizoen terug te dringen, zodat de door La Liga opgelegde limieten niet overschreden worden. De organisatie achter de Spaanse competitie legt iedere club op basis van onder meer de begroting een limiet op. Het gaat om de zogeheten squad cost limit.

De financiële situatie van Barcelona is door onder meer de coronacrisis flink verslechterd, waardoor de limieten omlaag zijn gegaan en de club enorm moet snijden in de salariskosten om alle spelers in de selectie van trainer Ronald Koeman te kunnen inschrijven voor komend seizoen. De grootste uitdaging is natuurlijk om de lichten op groen te krijgen voor Lionel Messi. De 33-jarige Argentijn is officieel transfervrij, maar Barça hoopt snel te kunnen bevestigen dat hij een nieuw en aangepast contract heeft getekend. Er wordt naar een creatieve constructie gezocht waarbij Messi op de korte termijn inlevert, maar op de lange termijn gecompenseerd wordt.

Tebas voerde eerder de druk op de Barça-leiding al op door te stellen dat er absoluut geen uitzondering zal worden gemaakt bij het hanteren van de regels. Tegen El Mundo Deportivo zegt hij nu: 'Het hangt allemaal af van Barça. Ze kennen de regels en een uitzondering is niet mogelijk. Vanuit Barça hoor ik dat ze goede hoop hebben dat spelers salaris willen inleveren, maar ze hebben me nog niets gevraagd over het aanpassen van regels zodat Messi kan blijven.'

Barça-president Joan Laporta heeft rust gepredikt en zegt vertrouwen te hebben in een goede afloop van de bezuinigingsoperatie en de onderhandelingen met Messi. Tebas over de woorden van de clubbaas: 'Ik geloof Laporta, die over alle informatie beschikt. Als hij zegt dat het de goede kant opgaat, dan geloof ik hem.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.