Tebas blijft bij zijn standpunt over doellijntechnologie

Reacties

Javier Tebas, de baas van LaLiga, blijft erbij dat doellijntechnologie geen goede investering zou zijn voor zijn competities. Het onderwerp werd zondagavond opnieuw relevant toen een inzet van Lamine Yamal net wel of net niet over de lijn was in de wedstrijd tussen zijn ploeg Barcelona en Real Madrid.

Tebas blijft bij zijn standpunt over doellijntechnologie
© Pro Shots

Hoewel Barcelona na afloop furieus reageerde, bindt Tebas nog niet in. Meerdere Spaanse media melden woensdag dat hij opnieuw argumenten tegen de invoering uitsprak. 'Het is geen perfecte technologie, dat als eerste. En dat is niet het enige: in een heel seizoen heb je misschien drie, vier van dit soort 'spookdoelpunten', vervolgde Tebas.

En dat weegt niet op tegen de kosten, vindt de preses, die zijn rekenmachine er figuurlijk gesproken bij pakte. 'Dan moeten we vijf tot zes miljoen euro investeren om het systeem in te brengen in LaLiga en LaLiga2, en de twijfels houd je toch. Bovendien hebben we de VAR al, die 99% van dit soort gevallen al op kan lossen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tebas staat in de grote Europese competities overigens vrij alleen met dat standpunt. De Bundesliga, Premier League, Serie A en Ligue 1 hebben de technologie omarmd.

Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.