Spaanse bond deelt communicatie over 'spookdoelpunt' in Clásico

Reacties

De Spaanse voetbalbond RFEF heeft maandag de arbitrale communicatie gedeeld van de belangrijkste momenten uit de Clásico van zondagavond tussen Real Madrid en Barcelona. In het bijzonder interessant is natuurlijk de interactie rondom het niet gegeven 'spookdoelpunt' van Barcelona.

Spaanse bond deelt communicatie over 'spookdoelpunt' in Clásico
© RFEF
Real Madrid
Real Madrid
3 - 2
Barcelona
Barcelona

Lamine Yamal schoot na 27 minuten op doel, Andriy Lunin hield de inzet tegen, maar onduidelijk was (en is) of de bal over de lijn was. Op de beelden is te zien hoe César Soto Grado, de scheidsrechter, eerst aan Ilkay Gündogan van Barcelona uitlegt dat er geen doellijntechnologie is, en dat hij zodoende moet wachten tot de VAR het voorval nader heeft bestudeerd. 'Misschien is het een doelpunt, ze zijn aan het kijken.'

De VAR laat vervolgens aan Soto Grado weten dat ze uit alle hoeken en standen kijken om onomstotelijk te kunnen vaststellen dat de bal in zijn geheel over de lijn is. 'In deze hoek kun je het niet zien, in deze ook niet, in deze ook niet', aldus de man in het busje. Soto Grado maant hem tot kalmte. 'Geen haast, we hebben echt geen haast. Dit is een heel belangrijke beslissing', roept de leidsman.

Uiteindelijk zijn de camerastandpunten op. 'Nee, we hebben er nu geen meer. We hebben geen bewijs dat de bal over de lijn is', krijgt de scheidsrechter uiteindelijk te horen. Zo'n tweeënhalve minuut na de 'goal' van Yamal rest hem dus niets anders dan het spel te vervolgen met een hoekschop voor Barcelona.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met het delen van de beelden is de RFEF tegemoet gekomen aan een wens van Barcelona-voorzitter Joan Laporta, die had gevraagd om het vrijgeven van deze beelden. Als de preses van de Catalaanse club overtuigd is dat Yamals inzet wél zat, dan overweegt hij om te vragen om het overspelen van de Clásico. Real won de wedstrijd uiteindelijk met 3-2 en is hard op weg naar de landstitel.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
29
8
1
87-26
+61
95
2
Barcelona
38
26
7
5
79-44
+35
85
3
Girona
38
25
6
7
85-46
+39
81
4
Atlético Madrid
38
24
4
10
70-43
+27
76
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.