Teammanager Jorritsma verlaat Oranje na twintig jaar

Reacties

Hans Jorritsma is bezig aan zijn laatste maanden als teammanager van het Nederlands elftal. Hij stopt per 1 januari 2017. Jorritsma werkte sinds 1996 bij Oranje.

Teammanager Jorritsma verlaat Oranje na twintig jaar

Volgens ingewijden bij de bond wil de KNVB de functie van teammanager anders gaan invullen, naar Duits model. Daar werkt Oliver Bierhoff sinds 2004 in die rol als verbinder tussen spelers en staf, terwijl hij bovendien een aanspreekpunt is voor de buitenwereld.

Overigens is de technische staf van Oranje niet blij met het aanstaande afscheid van Jorritsma, die er zelf ook weinig over kwijt wil. 'Ik stop gewoon per 1 januari, want dan heb ik de pensioengerechtigde leeftijd bereikt', aldus de voormalige hockey-international. 

Jorritsma is niet de enige die vertrekt uit de begeleidingsstaf van Oranje.  De KNVB heeft ervoor gekozen het contract van Arno Philips, als fysieke trainer behalve bij Oranje ook in dienst bij Feyenoord, niet te verlengen. Dat besluit heeft tot afkeer geleid bij verschillende Oranje-internationals. Philips speelt ook nog altijd een belangrijke rol in de begeleiding van spelers zoals Arjen Robben en Kevin Strootman. Zij zouden hem graag bij het Nederlands elftal willen houden.

Het naderende vertrek van Jorritsma en Philips en de onvrede daarover bij staf en spelers komt op een moment dat het Nederlands elftal zich gaat voorbereiden op de eerste kwalificatiewedstrijd op weg naar het WK van 2018 in Rusland. Oranje trapt die campagne af op dinsdag 6 september in en tegen Zweden en oefent vijf dagen eerder in Eindhoven tegen Griekenland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.