Td Liverpool helpt door vertrek niet mee bij zoektocht naar opvolger Klopp

Reacties

Liverpool neemt na dit seizoen afscheid van Jürgen Klopp en de grote vraag is nu wie zijn opvolger zal gaan worden. Jorg Schmadtke gaat de nieuwe hoofdtrainer in ieder geval niet aanstellen, want de technisch directeur gaat over een kleine week al weg.

Td Liverpool helpt door vertrek niet mee bij zoektocht naar opvolger Klopp
© Pro Shots

Schmadtke werd eind mei pas aangesteld bij Liverpool en tekende in eerste instantie een contract voor slechts drie maanden. Deze verbintenis werd met nog eens een paar maanden verlengd, maar er volgt geen derde contract voor de opvolger van Julian Ward. Na de winterse transferperiode gaan Liverpool en Schmadtke uit elkaar.

Schmadtke was via Marc Kosicke, de zaakwaarnemer van Klopp, in beeld gekomen bij Liverpool. Hij kreeg de leiding bij de ingaande en uitgaande transfers, nadat hij eerder een soortgelijke rol had vervuld bij VfL Wolfsburg, 1. FC Köln, Hannover 96 en Alemannia Aachen. Anders dan bij zijn vorige werkgevers had de hoofdtrainer, Klopp dus, een veel grotere stem in het transferbeleid.

'Liverpool is een heel bijzondere club, dus het is een enorme eer voor mij geweest om hier te mogen werken', zegt Schmadtke. 'Ook al wist ik vanaf het begin dat het maar voor een korte periode zou zijn. Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik heb gekregen en bied mijn beste wensen aan voor de rest van dit seizoen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.