Liverpool pikt nieuwe sportief directeur op in Duitsland

Reacties

Liverpool heeft Jorg Schmadtke aangesteld als nieuwe sportief directeur. De Duitser vertrok begin van dit kalenderjaar bij VfL Wolfsburg, waar hij vier jaar lang een vergelijkbare functie vervulde. Schmadtke is de opvolger van Julian Ward.

Liverpool pikt nieuwe sportief directeur op in Duitsland
© Pro Shots

Na meer dan tien jaar voor Liverpool te hebben gewerkt, neemt de huidige sportief directeur Ward komende zomer afscheid. Hij begon in 2012 bij het scoutingsteam van The Reds en groeide door tot sportief directeur. Per 1 juni neemt Schmadtke zijn takenpakket over, onder voorbehoud dat de werkvergunning van de Duitser op tijd rond komt. Schmadtke werkte eerder ook voor 1. FC Köln, Hannover 96 en Alemannia Aachen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

President van de Fenway Sports Group, eigenaar van Liverpool FC, Mike Gordon is blij met de aanstelling van Schmadtke. 'Ik wil Jorg graag welkom heten bij Liverpool, in de wetenschap dat hij een schat aan kennis en ervaring zal brengen in een rol waar die kwaliteiten heel belangrijk zijn. Hij zal samenwerken met onze afdeling voetbalactiviteiten om ondersteuning te blijven bieden aan Jürgen Klopp.'

'Tegelijkertijd nemen we afscheid van Julian Ward, die ons met al zijn ijver, vastberadenheid en energie heeft gediend in diverse functies. We wensen Julian en zijn gezin het allerbeste voor de toekomst en bedanken hem voor alles wat hij in de laatste elf jaar heeft gedaan voor Liverpool.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.