Ward toch niet de nieuwe technisch directeur van Ajax

Reacties

Ajax moet de zoektocht voortzetten naar een nieuwe technisch directeur. Julian Ward (41) leek op weg naar Amsterdam, maar wordt toch niet de opvolger van Marc Overmars. De Engelsman stelt zich niet langer meer kandidaat voor de functie, bevestigen bronnen rond de club aan VI.

Ward toch niet de nieuwe technisch directeur van Ajax
© Pro Shots

Sinds het pijnlijke vertrek van Overmars, begin februari vorig jaar, is Ajax op zoek naar een opvolger. Onder meer Go Ahead Eagles-eigenaar Alex Kroes was in beeld, maar ook die overgang ketste af. Aanvankelijk nam Gerry Hamstra de taken waar, bijgestaan door Klaas-Jan Huntelaar, tot de zomer. Die periode werd verlengd, maar de Amsterdammers bleven op zoek naar een externe permanente oplossing.

Ajax hoopte lange tijd dat het eerst een commissaris voetbalzaken zou strikken als opvolger van Danny Blind, die in de zomer van 2021 was vertrokken, maar slaagde niet in die zoektocht, waarop de club hoopte in de maand maart alsnog beet te hebben met een nieuwe directeur voetbalzaken. Meerdere gesprekken met Ward werden gevoerd, maar zonder resultaat.

‘Een technisch directeur vinden we heel belangrijk’, sprak algemeen directeur Edwin van der Sar eerder deze maand in VI. ‘We hebben nog steeds de intentie om dat voor eind maart rond te hebben.’ Dat is niet gelukt. ‘Het is niet veel anders dan het scouten van spelers en trainers’, legde Van der Sar uit over de zoektocht. ‘Wie zijn er beschikbaar? Wat zijn de kwalificaties? Wat is zijn visie op jeugd? Wat is zijn track record met aan- en verkopen? Leeftijd, ervaring, de speelstijl die hij aanhangt; het speelt allemaal een rol.’

Inmiddels zou Ajax alweer hebben doorgeschakeld waarbij het vizier niet langer op Engeland, maar op Duitsland is gericht. Volgens De Telegraaf is de Duitser Sven Mislintat in beeld. Mislintat was tot enkele maanden geleden sportief directeur van VfB Stuttgart en in het verleden actief als scout voor Borussia Dortmund en Arsenal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.