Tasos Douvikas: 'Ik wil op een dag bij de Europese elite horen'

Reacties

Hij is nu nog spits van FC Utrecht, maar Tasos Douvikas hoopt ooit in de top van Europa te spelen. De eerste stap zou hij deze zomer al kunnen zetten.

Tasos Douvikas: 'Ik wil op een dag bij de Europese elite horen'
© Pro Shots

In gesprek met VI maakt Douvikas er geen geheim van: een transfer naar een grotere club is een serieuze optie. De kans is levensgroot, omdat hij dit seizoen twintig keer scoorde en vier assists gaf. De grote clubs kijken mee. 'Waar ik van droom? Ik wil op een dag bij de Europese elite horen', zegt Douvikas.

'Of dat haalbaar is? Daar gaan we achter proberen te komen. Ik heb altijd extreem hard gewerkt om te komen waar ik nu ben, maar ik droom groter. Waar ik na de zomer speel? Als ik het had geweten, dan had ik jou dat nu verteld. Echt waar! Ik hou van Utrecht. Ik ben de fans enorm dankbaar, ze hebben me echt een bijzonder gevoel gegeven. Maar zoals ik al zei, mijn ambitie is om in de Europese top te spelen', vervolgt de spits.

Douvikas neemt zelf al min of meer een voorschot op een vertrek bij Utrecht. 'Dan moet je soms een stap vooruit maken, in een grotere competitie aan de slag gaan. De kans dat ik deze zomer vertrek is groter dan dat ik blijf. Maar dat zal iedereen begrijpen. Ik wil de top halen. Nee, ik moet de top halen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.