Tannane pakt wederom schijnwerpers met heerlijke vrije trap tegen Düsseldorf

Fortuna Düsseldorf is er evenmin in geslaagd Vitesse op een nederlaag te trakteren. In het Gelredome eindigde het oefenduel in een gelijkspel (2-2).

Vitesse kent een voorbereiding met hoopgevende optredens, die drie zeges en drie gelijke spelen opleverden. Tegen Fortuna Düsseldorf moesten de Arnhemmers tot twee keer toe een achterstand wegwerken om de ongeslagen status te behouden.

Enkele minuten na het onfortuinlijke moment voor Oussama Darfalou, die de inzet van Rouwen Hennings tot de 0-1 voor de Duitse gasten promoveerde, tekende Oussama Tannane voor de gelijkmaker. Met een fraaie vrije trap – de bal verdween via de onderkant van de lat snoeihard achter goalie Florian Kastenmeier – tekende hij voor de 1-1. Daarmee vervolgde hij zijn goede voorbereiding: ook tegen ADO Den Haag was hij bijvoorbeeld de uitblinker.

Ondanks de treffer zocht Vitesse na 45 minuten de kleedkamer op met een achterstand. Andre Hoffmann was verantwoordelijk voor de tweede Duitse goal. De gastheren kwamen ondanks een moeizaam optreden in de tweede helft langszij, maar het bleef voor de ploeg van Thomas Letsch bij die rake kopbal van Matús Bero.