Tandem Jesus-Sané blinkt uit op middag vol goed nieuws voor City

Reacties

Manchester City heeft de koppositie in de Premier League in ieder geval weer voor heel even overgenomen van Liverpool. De regerend kampioen herstelde zich van de domper van vorige week door onder aanvoering van Leroy Sané en Gabriel Jesus af te rekenen met Everton en moet nu hopen op de hulp van stadgenoot United in de topper van zondag op Anfield. Kevin De Bruyne maakte bovendien zijn rentree.

Tandem Jesus-Sané blinkt uit op middag vol goed nieuws voor City
Manchester City
Manchester City
3 - 1
Everton
Everton

City liep afgelopen zondag op bezoek in de kraker op bezoek bij Chelsea tegen de eerste nederlaag in de Premier League aan, maar won midweeks in de Champions League dankzij twee goals van Sané van 1899 Hoffenheim en liet in competitieduels op eigen veld nog geen enkel punt liggen. Toch had de ploeg van Pep Guardiola even wat opstartproblemen. De eerste grote kans was in de vijftiende minuut voor Everton, maar Richarlison volleerde in kansrijke positie hoog over.

Daarna was het City dat het heft in handen nam, al draaide de voetbalmachine van Guardiola zeker nog niet op volle toeren. Bij afwezigheid van Kevin De Bruyne en David Silva en met Sergio Agüero nog op de bank was het Sané die zijn ploeg opnieuw bij de hand nam. Halverwege de eerste helft stond de razendsnelle buitenspeler met een steekpass op Gabriel Jesus aan de basis van de 1-0. De Braziliaanse spits rondde bekwaam af: zijn eerste competitiegoal sinds 19 augustus.

City scoorde in zijn laatste vier thuisduels in de Premier League in totaal zeventien keer en had na het twijfelachtige begin ook tegen Everton in grote delen van de wedstrijd weer de totale controle. Het resulteerde vlak na rust in de tweede treffer van Gabriel Jesus, die uit een perfecte voorzet van Sané overtuigend raak knikte. Everton-doelman Jordan Pickford was dit keer geklopt, waar de Engels international voor rust bijvoorbeeld nog een prima redding in huis had op een schot van Riyad Mahrez.

Het leek de voortijdige beslissing te betekenen, maar Everton gaf zich nog niet gewonnen en kwam in de 65ste minuut terug tot 2-1. Dominic Calvert-Lewin klopte Fabian Delph in de lucht en knikte de voorzet van Lucas Digne achter doelman Ederson. Guardiola voerde meteen daarna een opvallende wissel uit, door Sané naar de kant te halen voor Raheem Sterling. Het had wel effect: de Engelsman bracht de marge weer snel op twee met een kopbal. Dit keer was Fernandinho de aangever.

De slotfase benutte Guardiola om De Bruyne zijn eerste minuten sinds begin november te laten maken. Met de herstelde Belgische spelmaker in het veld kwam City niet meer in de problemen, al kreeg Everton nog wel wat kansjes. Zo werd het een middag vol goed nieuws voor de kampioen van Engeland, die zich net als de andere Premier League-teams nu opmaakt voor de drukke feestdagenperiode. Als afsluiter van die hectische weken staat op 3 januari de topper tegen Liverpool op de rol. Zondag wacht eerst United voor The Reds.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
6
Manchester United
38
19
9
10
65-54
+11
66
7
Wolverhampton Wanderers
38
16
9
13
47-46
+1
57
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.