Talentvolle Adekanye gratis op te pikken na vertrek bij Liverpool

Reacties

Bobby Adekanye gaat komende zomer op zoek naar een nieuwe club. De aflopende verbintenis van de twintigjarige aanvaller bij Liverpool wordt definitief niet verlengd.

Talentvolle Adekanye gratis op te pikken na vertrek bij Liverpool

Adekanye maakte in 2015 de overstap uit de jeugd van PSV naar Liverpool. Sindsdien speelde de rappe buitenspeler veel wedstrijden voor de jeugdelftallen van Liverpool. Onder meer in de Youth League, waar hij in twaalf duels tot vijf doelpunten kwam. Tot een debuut in het eerste elftal kwam het vanwege de overweldigende concurrentie niet en dus hebben beide partijen besloten om de samenwerking te stoppen.

De in Nigeria geboren Adekanye heeft er al een hele loopbaan op zitten. Hij begon in de jeugd van Ajax, maar vertrok op jonge leeftijd naar Barcelona. Die club kreeg echter een straf van de FIFA waardoor de aanvaller weer moest vertrekken. Via PSV kwam hij vier jaar geleden dus in Engeland terecht. Daar trainde hij de afgelopen seizoenen mee met onder anderen Mohamed Salah en zijn grote voorbeeld Sadio Mané.

In onze rubriek De Toekomst van Oranje gaf Adekanye onlangs al aan dat hij waarschijnlijk zou vertrekken bij Liverpool. De linkspoot, die uitkomt voor Oranje Onder-20, vertelt in onderstaande video dat er vanuit meerdere landen interesse is en dat hij ook openstaat voor een terugkeer naar Nederland, al heeft Lazio de beste papieren.

Volgende halte Adekanye: Spanje, Italië of de Eredivisie?
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.