Bayer Leverkusen heeft met de naam Peter Bosz circulerend als nieuwe trainer een zege geboekt. RB Leipzig pakte ondanks een comeback van het Werder Bremen van Davy Klaassen de punten.

Bayer Leverkusen
3 - 1
Hertha BSC
Hertha BSC

De geest van Bosz waarde zaterdag rond in BayArena. Volgens Bild staat de Nederlander namelijk op het punt aan de slag te gaan bij Bayer Leverkusen als vervanger van Heiko Herrlich. Die zou ongeacht het resultaat tegen Hertha BSC plaats moeten maken bij Die Werkself. Technisch directeur Simon Rolfes vermeed vooraf zijn steun uit te spreken voor Herrlich, waarmee het vermoeden van een wisseling van de wacht werd versterkt. 'We zijn niet tevreden met de plaats op de rangschikking en ook niet over het spel. Onze inzet is hoger dan de huidige tiende plaats. Veel spelers hebben duidelijk meer potentieel dan ze hebben laten zien.'

Gezien de resultaten van de laatste weken is er echter weinig reden Herrlich aan de kant te schuiven. De laatste vier duels leverden drie zeges op. De laatste ontmoeting van 2018 – tegen Hertha BSC – bracht ook drie punten. Dat gebeurde mede dankzij een blunder van Hertha-keeper Rune Jarstein. De goalie liet na ruim twintig minuten een terugspeelbal pijnlijk van de voet glippen, waarna Kai Havertz ietwat gelukkig maar zonder problemen de 2-0 maakte. Kevin Volland had Leverkusen in de zesde minuut op 1-0 gezet.

Jordan Torunarigha verkleinde de achterstand van de gasten nog voor rust. Maar Hertha BSC incasseerde vroeg in de tweede helft de genadeklap van de negentienjarige Havertz, die met een bekeken wippertje Jarstein andermaal klopte. Het bleek genoeg voor Leverkusen om met een positief gevoel 2018 af te sluiten. En om Herrlich met een succes uitgeleide te doen?

RB Leipzig
RB Leipzig
3 - 2
Werder Bremen

Leipzig zette de goede thuisvorm van dit seizoen door tegen Werder Bremen. De ploeg pakte al twintig punten in acht thuisduels en slechts acht in acht uitwedstrijden. Werder, met Klaassen in de basis, was zeker niet kansloos in de Red Bull Arena, maar Leipzig kwam na 22 minuten op voorsprong. Lukas Klostermann kreeg aan de rechterkant alle ruimte en mocht zo door de defensie van de bezoekers wandelen. De afronding van rechtsback was uitmuntend, want de bal vloog via de lat in het doel.

Vlak voor rust hielp Werder de thuisploeg een handje bij de 2-0. Keeper Jiri Pavlenka nam een doeltrap kort op Max Kruse, die de bal meteen weer terug wilde kaatsen. De pass was echter niet hard genoeg, waarna Timo Werner ertussen kwam, Pavlenka omspeelde en de bal in het doel werkte. Kruse maakte zijn fout in de tweede helft wel een beetje goed door op aangeven van Theodor Gebre Selassie voor de aansluitingstreffer te zorgen.

Josh Sargent was kort voor de 2-1 in de ploeg gekomen en zorgde tien minuten later voor de gelijkmaker. Yuya Osako leidde een counter in en vond de vrijlopende Amerikaan, die de bal via keeper Peter Gulacsi in het doel werkte. Sargent scoorde eerder deze maand al bij zijn Bundesliga-debuut tegen Fortuna Düsseldorf (3-1 winst). Genoeg voor een punt was het niet, want invaller Bruma zorgde in de 88ste minuut alsnog voor de winnende goal voor Leipzig. Klaassen was kort daarvoor al gewisseld voor Claudio Pizarro.