Talenten bezorgen Bosz heerlijke middag bij Wolfsburg

Bayer Leverkusen heeft op bezoek bij VfL Wolfsburg zijn eerste overwinning onder leiding van Peter Bosz geboekt. De Nederlandse trainer zag zijn ploeg kans op kans creëren.

VfL Wolfsburg
0 - 3
Bayer Leverkusen

Leverkusen begon uitstekend aan de wedstrijd en was al na vijf minuten dicht bij de voorsprong, maar een inzet van Karim Bellarabi belandde tegen de lat. Het spel golfde op en neer en beide ploegen kregen mogelijkheden. Nadat Admir Mehmedi gevaar had gesticht namens de thuisclub was Bellarabi halverwege de eerste helft opnieuw dicht bij een treffer. De bezoekers kwamen goed weg toen Renato Steffen acht minuten voor rust net naast schoot en kort daarna stuitte Wout Weghorst op doelman Lukas Hradecky.

Ondanks alle kansen leek de eerste helft zonder treffers te eindigen, maar kort voor rust kreeg Leverkusen een strafschop voor een overtreding van William. Kai Havertz bleef koel vanaf elf meter en zorgde voor de 0-1. In de slotseconden van de eerste helft bleek driemaal geen scheepsrecht voor Bellarabi, want doelman Koen Casteels voorkwam knap het tweede doelpunt van de bezoekers.

Kort na rust maakte William zijn fout voorafgaande aan de 0-1 bijna goed. Lars Bender haalde de inzet van zijn collega-rechtsback echter van de lijn. In het restant van de tweede helft was het Leverkusen dat indruk maakte. De ploeg van Bosz kreeg kans op kans en in de 62ste minuut kwam het op 0-2 door een treffer van Kevin Volland, die met een kiezelhard schot in de korte hoek de wedstrijd in het slot leek te gooien.

Vier minuten later veerde de Volkswagen Arena echter op toen Steffen na een uitstekende pass van Yunus Malli voor de aansluitingstreffer zorgde, maar vanwege buitenspel van Malli greep de VAR in en werd het doelpunt afgekeurd. De overwinning van Leverkusen kwam daarna eigenlijk geen moment meer in gevaar. Al hadden de bezoekers de wedstrijd al veel eerder moeten beslissen gezien de vele kansen die nog gemist werden. Kort voor tijd bepaalde Julian Brandt de eindstand op 0-3 door een afgemeten voorzet van Bellarabi binnen te tikken.

Door de overwinning heeft Bayer Leverkusen nu 27 punten uit negentien duels, waarmee het negende staat in de Bundesliga. De achterstand op nummer vier RB Leipzig, dat een wedstrijd minder speelde, bedraagt vier punten.