Taison reageert fel op racisme, krijgt rood en gaat in tranen van veld

De ene racisme-rel is nog niet geblust of de volgende verschijnt alweer in de media. Na het geruchtmakende incident met Mario Balotelli in de Serie A ging het dit speelweekend mis in Oekraïne. Taison van topclub Shakhtar Donetsk kreeg in de slotfase van het duel rood na zijn reactie op racisme van de uitfans van Dinamo Kiev.

Taison reageert fel op racisme, krijgt rood en gaat in tranen van veld
© Pro Shots
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk
1 - 0
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev

In speelronde veertien van de Oekraïense competitie stonden de twee teams tegenover elkaar, koploper Shakhtar maakte in de topper zijn status als ongenaakbare club in Oekraïne waar. Na veertien duels staat de koploper al twaalf punten voor op de nummer twee van de competitie, maar het ging na het duel met Dinamo Kiev vooral over Taison.

De Braziliaan, sinds 2010 al spelend in Oekraïne, had het acht minuten voor tijd helemaal gehad met de fans in het uitvak. Na aanhoudende, racistische geluiden richting hem schoot hij de bal richting het uitvak en stak hij zijn middelvinger op. De scheidsrechter deelde na die actie een rode kaart uit, waarna Taison in tranen het veld verliet. Spelers van Dinamo Kiev en zijn eigen team kwamen hem vervolgens troosten.

Ook na de wedstrijd was er volop steun voor de Braziliaan. Shakhtar-trainer Luis Castro schoof bijvoorbeeld niet aan voor de persconferentie, hij kwam met een statement waarin hij het racisme veroordeelde. Ook op de clubwebsite werd opgeroepen tot actie: 'Deze vernederende incidenten veroorzaken pijn en teleurstelling bij de voetbalfamilie genaamd Shakhtar Donetsk. Wij verdedigen onze spelers altijd en roepen de autoriteiten op het gebied van voetbal op om het racisme in stadions een halt toe te roepen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Shakhtar Donetsk
Meer over Shakhtar Donetsk