Tahirovic niet rouwig om vertrek Steijn: 'Verandering was echt nodig'

Reacties

Benjamin Tahirovic kan duidelijk wel leven met de trainerswissel bij Ajax. De middenvelder stelt onomwonden vast dat 'een verandering echt nodig was'.

Tahirovic niet rouwig om vertrek Steijn: 'Verandering was echt nodig'
© Pro Shots
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
2 - 0
Ajax
Ajax

Ajax heeft voor het eerst in de clubgeschiedenis acht wedstrijden op rij niet gewonnen en ging zondag nog met 4-3 onderuit bij FC Utrecht. Een dag later stopte de samenwerking tussen Ajax en Maurice Steijn: volgens de officiële lezing gingen beide partijen 'in goed overleg' uit elkaar. Hedwiges Maduro staat voorlopig als interim-trainer voor de groep.

Donderdagavond speelt Ajax in de Europa League uit tegen Brighton & Hove Albion. ESPN stelde Tahirovic in aanloop naar dat duel de vraag of hij een verschil merkte in positiviteit sinds Maduro eindverantwoordelijk is. Dat bleek het geval te zijn.

'Ik heb het idee dat een verandering echt nodig was', zei Tahirovic. 'We hebben zeven of acht duels niet gewonnen, dus de verandering was echt nodig. Ik voelde gisteren op training dat er meer positiviteit in de groep zat. We hadden meer energie, er werd meer gelachen en alles. Dus ik denk dat de vonk die 'de big boss' ons gegeven heeft echt nodig was.'

Tahirovic speelt sinds de zomer voor Ajax en kwam in negen van de elf wedstrijden onder leiding van Steijn (RKC-uit is hierbij niet meegerekend) in actie. Zondag maakte hij nog negentig minuten in Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.