Tagliafico terug na korte vakantie, Ajax wederom in CL-variant

Reacties

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft voor het thuisduel met Chelsea zoals verwacht teruggegrepen op de Champions League-variant waarmee de Amsterdammers doorgaans aantreden in het miljardenbal. Het betekent dat Klaas Jan Huntelaar en Noussair Mazraoui weer op de bank plaatsnemen.

Tagliafico terug na korte vakantie, Ajax wederom in CL-variant
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 1
Chelsea
Chelsea

Mazraoui mocht afgelopen zaterdag tegen RKC Waalwijk nog opdraven als linksback, omdat Nicolás Tagliafico een schorsing moest uitzitten. Prompt stuurde Ten Hag de Argentijn een paar dagen op vakantie, omdat de 27-jarige international daar wegens het overvolle schema nauwelijks aan toe was gekomen. Na een paar dagen Italië is Tagliafico er tegen Chelsea dus weer bij.

Huntelaar mocht afgelopen zaterdag tegen RKC nog in de punt van de aanval beginnen, maar daar staat nu Dusan Tadic weer. Quincy Promes schuift daardoor op naar de positie aan de linkerkant en Donny van de Beek is weer de nummer 10 van de Amsterdammers, waar hij in Waalwijk nog in een meer controlerende rol speelde aan de zijde van Lisandro Martínez.

Het defensieve blok op het middenveld bestaat in het derde CL-duel van Ajax zoals gewoonlijk weer uit Martínez en Edson Álvarez, die tegen RKC pas vlak voor tijd mocht opdraven als vervanger van Promes. De laatste keer dat de Mexicaan in de Eredivisie in de basis begon dateert van een maand geleden. Thuis tegen Fortuna Sittard (5-0) speelde hij de eerste helft mee.

Chelsea
Ook de opstelling van Chelsea kent geen verrassingen. Manager Frank Lampard stuurt op de geblesseerde Ross Barkley na dezelfde spelers het veld in als die zaterdag met 1-0 van Newcastle United wonnen. Barkley wordt op het middenveld vervangen door Mateo Kovacic. Aan zijn zijde staat Mason Mount, die in het seizoen 2017/18 nog op huurbasis bij Vitesse speelde. 

Opstelling Ajax: Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Álvarez, Martínez; Ziyech, Van de Beek, Promes; Tadic.

Opstelling Chelsea: Kepa; Azpilicueta, Tomori, Zouma, Alonso; Kovacic, Jorginho, Mount; Willian, Abraham, Hudson-Odoi. 

'Tadic hoeft niet te scoren om Ajax op sleeptouw te nemen'
UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Valencia
6
3
2
1
9-7
+2
11
2
Chelsea
6
3
2
1
11-9
+2
11
3
Ajax
6
3
1
2
12-6
+6
10
4
Lille
6
0
1
5
4-14
-10
1
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.