Ajax draait schorsing van Tagliafico om in iets positiefs

Reacties

Na de interlandperiode komen in speelronde tien de koploper en hekkensluiter tegen elkaar uit in de Eredivisie. Ajax gaat op bezoek bij RKC Waalwijk, dat nog maar een punt pakte dit seizoen. De Amsterdammers kunnen in Brabant niet beschikken over de geschorste Nicolás Tagliafico. De afwezigheid van de sterkhouder zal een gemis zijn, maar heeft ook zo zijn voordelen.

Ajax draait schorsing van Tagliafico om in iets positiefs
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
1 - 2
Ajax
Ajax

Ajax-trainer Erik ten Hag sprak voorafgaande aan het duel met RKC over de linksback, die tegen ADO Den Haag een gele kaart kreeg en zodoende automatisch geschorst is voor de volgende wedstrijd. Na de interlandperiode, waarin Tagliafico één wedstrijd voor Argentinië speelde, reisde hij door naar Italië voor een korte vakantie. Daar mocht de Argentijn iets langer blijven, omdat hij toch niet mag spelen tegen RKC.

'Nu hij geschorst is, krijgen we de kans om hem een paar extra dagen vrij te geven', vertelt Ten Hag aan Ajax TV. 'Om die tank weer helemaal vol te krijgen. Hij is eigenlijk in seizoenen doorgegaan, met de strijd om de Copa América en daarna de voorrondes van ons in Europa.' Met nog een pittig programma voor de boeg staat Tagliafico in 2019 al op liefst 48 duels voor club en vaderland. De extra rust komt hem dus goed uit.

Ook de rest van de selectie heeft tijdens de interlandperiode meer rust dan gebruikelijk gekregen. 'Het ziet er goed en fris uit', concludeert Ten Hag dan ook. 'Die energie zullen we zaterdag nodig hebben, we moeten negentig minuten alles uit de kast halen voor een goed resultaat', waakt de Ajax-trainer voor onderschatting tegen de hekkensluiter. 'Je ziet de hand van de trainer en de structuur in het elftal, dat doen ze uitstekend. Maar of het nou tegen RKC is of tegen Chelsea, wij gaan van eigen kracht uit.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.