Tadic gaat winterstop in als 'MVP' in Eredivisie

Reacties

Dusan Tadic mag zich de meest waardevolle speler van de Eredivisie noemen na de eerste helft van het seizoen. De aanvoerder van Ajax was goed voor zeven goals en elf assists. Tadic blijft een van zijn teamgenoten net voor.

Tadic gaat winterstop in als 'MVP' in Eredivisie
© Pro Shots

De Servische captain sloot het kalenderjaar woensdag met Ajax af met een 5-0 overwinning op Fortuna Sittard. Daarin was Tadic overigens niet verantwoordelijk voor een treffer of een assist. In De Klassieker van vorige week tegen Feyenoord vond hij nog wel het net voor de Amsterdammers.

Toch blijft Tadic in het combinatieklassement van doelpunten en assists in de Eredivisie zijn teamgenoot Sébastien Haller en Feyenoord-aanvaller Bryan Linssen met twee doelpunten/assists voor. Haller klom in dat klassement dankzij twee goals tegen Fortuna en is daardoor nu ook de topscorer in de Eredivisie. De Ivoriaans international maakt er tot dusver twaalf. Linssen volgt Haller met elf doelpunten.

Club Goals Assists Totaal
1. Dusan Tadic Ajax 7 11 18
2. Sébastien Haller Ajax 12 4 16
2. Bryan Linssen Feyenoord 11 5 16
4. Cody Gakpo PSV 6 9 15
5. Jesper Karlsson AZ 8 6 14

Meesteraangever
Tadic heeft als 'MVP' in de Eredivisie de meeste assists geleverd voor de winterstop: 11. PSV'er Cody Gakpo blijft nog in het spoor van de Serviër met negen beslissende voorzetten, blijkt uit de statistieken die Opta verzamelde over de eerste seizoenshelft.

Club Assists
1. Dusan Tadic Ajax 11
2. Cody Gakpo PSV 9
3. Orkun Kökçü Feyenoord 6
4. Joey Veerman sc Heerenveen 6
4. Maximilian Wittek Vitesse 6

Kansenregen
De 33-jarige aanvoerder van Ajax is ook ruimschoots leider in het klassement van aantal gecreëerde kansen. Tadic zorgde 75 keer voor een kansrijke situatie voor het vijandelijke doel. Daarmee troeft hij ruimschoots Feyenoorders Orkun Kökçü en Luis Sinisterra af.

Club Aantal gecreëerde kansen
1. Dusan Tadic Ajax 75
2. Orkun Kökçü Feyenoord 53
3. Luis Sinisterra Feyenoord 48
4. Joey Veerman sc Heerenveen 43
5. Maximilian Wittek Vitesse 43
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.