Tadic doet opmerkelijke onthulling over afgekeurde goal tegen Roma

Reacties

Hoewel hij het niet als excuus wil aanvoeren, heeft ook Ajax-aanvoerder Dusan Tadic zijn vraagtekens gezet bij de afgekeurde goal van Ajax tegen AS Roma. Donderdagavond sprak trainer Erik ten Hag na het 1-1 gelijkspel al zijn boosheid uit over scheidsrechter Anthony Taylor.

Tadic doet opmerkelijke onthulling over afgekeurde goal tegen Roma
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 1
Ajax
Ajax

Ajax leek in Rome de zo gewenste 0-2 te maken. Aan die treffer van Tadic, een rebound na een schot van Brian Brobbey, ging een vermeende overtreding van Nicolás Tagliafico op Henrikh Mkhitaryan vooraf. Duidelijk was te zien hoe Taylor met gebaren duidelijk maakte dat hij vond dat er geen sprake was van een overtreding. Hoofdschuddend liet hij doorspelen.

Op de persconferentie voegde Tadic daar aan toe dat de Engelsman ook met woorden had aangegeven het in eerste instantie geen overtreding te vinden. 'De scheidsrechter stond heel dichtbij en zei: "Ga door, ga door." Hij gaf aan dat er niks gebeurde.'

De eerste beoordeling ten spijt, Taylor werd na de goal van de Amsterdammers naar het beeldscherm aan de zijlijn geroepen door de VAR. Daar besloot hij de treffer alsnog af te keuren.

Ajax had na de afgekeurde goal, die in de 56ste minuut viel, nog tijd genoeg om alsnog de 0-2 te maken. Daarom wil Tadic de actie van Taylor ook niet allesbepalend noemen. 'We hadden daarna nog genoeg tijd. Ik wil het dus ook niet als excuus aanvoeren, maar het was een belangrijk moment.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.