Taabouni wacht op zijn kans bij AZ: 'Voel dat ik er klaar voor ben'

Reacties

Mohamed Taabouni (19) is één van de Oranje-talenten die wacht op zijn doorbraak op het hoogste niveau. De AZ-middenvelder, die over een aflopend contract beschikt, speelt zijn wedstrijden nu voor Jong AZ.

Taabouni wacht op zijn kans bij AZ: 'Voel dat ik er klaar voor ben'
© Pro Shots

Taaobuni was eind 2019 één van de blikvangers van Oranje op het WK Onder-17 en maakte enkele weken na terugkomst in Nederland als zijn debuut voor de hoofdmacht van AZ. Daarna bleef het echter lang stil. Pas twee jaar later, afgelopen december, volgde zijn tweede optreden met het vlaggenschip. Taabouni traint al wel twee jaar lang dagelijks mee met het eerste elftal, maar zijn wedstrijden speelt hij bij de beloften in de Keuken Kampioen Divisie.

‘Dat is af en toe best lastig’, vertelt hij. ‘Ik train de hele week keihard met AZ 1 en heb het gevoel dat ik aardig meekan. Dan wil je natuurlijk ook in de wedstrijden meedoen. Ik ben goed bevriend met jongens als Calvin Stengs, Myron Boadu, Owen Wijndal en Zakaria Aboukhlal. Zij spelen natuurlijk wel alles op het hoogste niveau, ik voel dat ik daar ook klaar voor ben, maar ik moet geduld hebben. Mentaal is dat best zwaar, maar ik kan die knop steeds beter omzetten. Ik ben volwassener geworden en heb vooral fysiek stappen gezet.’

Aan het begin had ik nog weleens dat ik het na zeventig minuten niet meer kon volhouden, nu gaat dat veel beter. Ik ben nu bijna twintig en wil graag een volgende stap zetten. Mijn doel is nog altijd door te breken bij AZ, maar ik heb wel een aflopend contract.’ Die contractsituatie maakt hem ook voor buitenlandse clubs interessant, maar AZ hoopt hem met een nieuw contract in Alkmaar te houden. Het worden belangrijke weken voor de Haarlemmer.

Lees op VI PRO hoe het gaat met de rest van de talentvolle Oranje-lichting, die in 2019 bijna wereldkampioen werd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.