Symbool van het verval: 'Aston Villa troeft Arsenal af met megabod'

Reacties

De dagen dat Arsenal de grootste talenten in de voetbalwereld kon aantrekken, lijken voorbij te zijn. Engelse media pakken uit met de aanstaande transfer van Emiliano Buendía, die Arsenal links laat liggen en kiest voor Aston Villa.

Symbool van het verval: 'Aston Villa troeft Arsenal af met megabod'
© Pro Shots

Buendía is sinds zijn komst naar Engeland in 2018 de absolute smaakmaker van Norwich City, de club waarmee hij afgelopen seizoen kampioen werd in het Championship en dus promoveerde naar de Premier League. De Argentijn met Spaanse roots verscheen na een seizoen met vijftien doelpunten in het Championship op de radar van menig Premier League-club, Arsenal was er als een van de eerste bij om interesse te tonen.

The Gunners lijken echter achter het net te vissen. De grote media in Engeland melden dat de creatieve aanvaller kiest voor Aston Villa. In een deal van circa veertig miljoen euro – zowel voor Aston Villa als Norwich City een recordbedrag – wordt Arsenal afgetroefd. Voor Norwich is het sowieso een gouden deal, enkele jaren geleden werd er nog geen twee miljoen euro betaald om Buendía over te nemen van Getafe.

Jaren geleden was het nog ondenkbaar dat een club als Aston Villa als winnaar uit de transferstrijd met een club als Arsenal kwam, maar de ongeslagen kampioen van het seizoen 2003/04 heeft flink moeten inleveren. Zowel op sportief als financieel gebied gaat het Arsenal niet voor de wind. De club eindigde dit seizoen als achtste in de Premier League en zal het volgend seizoen zonder Europees voetbal moeten doen.

Het is inmiddels ruim vier jaar geleden dat Arsenal actief was in de Champions League en het gemis van de UEFA-inkomsten laat zich voelen. Arsenal zal creatief om moeten gaan met transfers en kan blijkbaar het aanbod van een club als Aston Villa, de nummer elf van afgelopen seizoen, niet matchen.

De malaise bij Arsenal heeft de aandacht van clublegende Dennis Bergkamp. In gesprek met VI vertelt hij over zijn plannen met de club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.