Swingend Bayern freewheelend richting titelfeest

Reacties

Fortuna Düsseldorf heeft zaterdag diep moeten buigen voor Bayern München, dat op eigen veld met de nodige hoogstandjes de volgende stap naar de titel zette.

Swingend Bayern freewheelend richting titelfeest
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
5 - 0
Fortuna Düsseldorf
Fortuna Düsseldorf

Er wordt al hardop gesproken over het aanstaande titelfeest van Bayern. Door de coronacrisis was de traditionele balkonscène door de burgemeester van München als onmogelijk bestempeld. Het heeft wat weg van de goden verzoeken aangezien de titel nog niet zeker is. Maar het is aan de andere kant ook een duidelijk signaal dat nagenoeg niemand meer twijfelt aan de volgende prijs voor Der Rekordmeister.

In ieder geval heeft Fortuna Düsseldorf zaterdag niet een sprankje spanning in de Duitse titelrace terug kunnen brengen. Na een kwartier werd met enig (mis)fortuin de ban gebroken in de ongelijke strijd. Via het lichaam van Fortuna-verdediger en ex-PSV'er Matthias Jørgensen verdween de bal na een inzet van Benjamin Pavard in het doel van de gasten.

Binnen een half uur had de Franse verdediger dan zijn treffer te pakken met een rake kopbal. Met de ruime marge was er genoeg ruimte voor de nodige hoogstandjes van Bayern om het klasseverschil verder tot uitdrukking te brengen.

Zo was de 3-0 van Robert Lewandowski om de vingers bij af te likken. De Pool speelde na een inspeelpass van David Alaba met een hakbal Joshua Kimmich vrij. De Duitser vervolgde de aanval met een hakbal, waarna Thomas Müller met een fraaie voetbeweging Lewandowski in stelling bracht: 3-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Lewandowski was de treffer een mijlpaal. Want het was zijn driehonderdste treffer in de Bundesliga waar hij direct bij betrokken was, waarvan zeventig keer als aangever. Bovendien heeft hij nu tegen alle clubs in de Bundesliga gescoord.

Kort na rust tilde de Poolse goalgetter zijn totaal verder op door een voorzet van Serge Gnabry achter het standbeen raak te schieten. Alphonso Davies vergrootte niet veel later het leed van het kansloze Fortuna Düsseldorf, dat door de nederlaag in de gevarenzone blijft. Bayern, waar Joshua Zirkzee een kwartier voor tijd inviel, daarentegen denderde met de zege door naar de titel. Gezien het spel en de voorsprong op de achtervolgers lijkt het slechts een kwestie van tijd voor de schaal wordt uitgereikt in München.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.