Suriname geeft op dramatische wijze WK-zege uit handen

Suriname was op weg naar een zege op Haïti tijdens de eerste speelronde in Groep 3 van de WK-kwalificatiecampagne van de CONCACAF. Maar de ploeg van bondscoach Kenneth Jaliens gaf in de slotfase op dramatische wijze een 2-0 voorsprong uit handen.

Christoph Wensley was in de eerste helft de grote man. De Surinaamse aanvaller was al na tien minuten in het veld gekomen als vervanger van de geblesseerd geraakte Melvin Valies.

Een kwartier later opende Wensley de score door een rebound te benutten. En in blessuretijd van de eerste helft rondde hij van dichtbij beheerst af na een goede Surinaamse aanval, waarin Emilio Limon een fraai aandeel had.

Suriname leek op weg naar de drie punten, maar gaf in de laatste minuut alsnog de winst uit handen. In Port-au-Prince scoorde Haïti tweemaal in de negentigste minuut. Eerst kopte Frantz Gilles van dichtbij de 1-2 tegen de touwen.

En even later kreeg de thuisploeg vanaf de strafschopstip ook nog de gelegenheid voor de 2-2. Brunel Facien legde aan, maar doelman Ronny Aloema dook in de goede hoek en keerde de bal. Facien was echter razendsnel ter plekke om de rebound binnen te tikken: 2-2.

In diezelfde Groep 3 zegevierde Costa Rica met 1-0 over El Salvador. In de twee andere groepen van de zone Noord- en Midden-Amerika en Cariben wonnen de Verenigde Staten (1-0 in Guatemala) en Trinidad en Tobago (1-3 op Cuba) in Groep 1, was Mexico in Groep 2 met 2-1 te sterk voor Honduras en speelden Canada en Jamaica in diezelfde poule met 1-1 gelijk.

De groepswinnaars en de nummers twee plaatsen zich voor de volgende kwalificatieronde.