Antillen niet en Suriname wel verder in WK-kwalificatie

De Nederlandse Antillen zullen er niet bij zijn tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika. Suriname slaagde er wél in door te dringen tot de derde ronde van CONCACAF-kwalificatiereeks.

Antillen niet en Suriname wel verder in WK-kwalificatie

De Nederlandse Antillen gingen onderuit tegen Haïti. Waar de heenwedstrijd nog in 0-0 was geëindigd, verloor de ploeg van bondscoach Leen Looyen (foto) de return met 1-0.

Eugene Martha was zo ongelukkig om na 77 minuten een eigen doelpunt te maken. De Antillen deden er alles aan de opgelopen achterstand ongedaan te maken, maar Haïti bleef ondanks de toenemende druk op de been.

Suriname slaagde er wel in zich te plaatsen voor de groepsfase van de kwalificatieronde. Guyana werd de weg naar de WK-eindronde versperd. Na de 1-0 in Paramaribo wonnen de Surinamers de terugwedstrijd met 2-1.

Germaine Sergio van Dijk en Clifton Sandvliet zorgden er met hun doelpunten voor dat Guyana geen schijn van kans maakte op de volgende ronde. Suriname gaat nu met Costa Rica, El Salvador en Haïti uitmaken wie zich plaatsen voor de laatste groepsronde. De nummers één en twee kwalificeren zich voor die finalepoule.

Groep 1 Groep 2 Groep 3
Verenigde Staten Mexico Costa Rica
Guatemala Jamaica Suriname
Trinidad en Tobago Honduras El Salvador
Cuba Canada Haïti
 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen