Supporters FC Groningen niet welkom bij belangrijk duel in Sittard

Reacties

FC Groningen hervat zaterdagavond in het uitduel met Fortuna Sittard de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie zonder de steun van supporters. Burgemeester van de gemeente Sittard-Geleen, Sjraar Cox, heeft de komst van zo'n vierhonderd Groningen-supporters verboden.

Supporters FC Groningen niet welkom bij belangrijk duel in Sittard

Het besluit van Cox is op advies van de de politie en de burgemeester van Groningen. Op de clubwebsite van FC Groningen valt te lezen dat 'veiligheidsredenen' het niet toestaan om Groningen-fans de ruim drie uur durende reis naar Sittard te laten maken. De kans op ongeregeldheden in Sittard zou te groot zijn. 

Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, laat weten het besluit te betreuren, maar wel te respecteren. 'De burgemeester van Sittard-Geleen heeft zijn eigen verantwoordelijkheden. Hoe vervelend en rigoureus dit besluit ook is, wij onderschrijven het. Het is een nederlaag voor het voetbal en alle goedwillende supporters, maar de veiligheid van mensen staat te allen tijde voorop.'

Coach Danny Buijs en zijn spelers van FC Groningen maken uiteraard wel de reis van ruim driehonderd kilometer naar het zuiden van het land voor het cruciale duel met Fortuna Sittard. De Trots van het Noorden staat momenteel op een zestiende plek in de Eredivisie met veertien punten. De gastheren uit Sittard zijn momenteel terug te vinden op plek tien met vijf punten meer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.