'Superster' Vinícius maakt de Real-missie van Hazard alsmaar lastiger

Reacties

Hij scoorde niet en gaf ook geen assist, maar toch is men in Spanje van mening dat de Clásico van afgelopen zondag de wedstrijd van Vinícius Júnior was. De aanvaller van Real Madrid zorgde aan de linkerkant constant voor gevaar en wordt overladen met complimenten. De grote vraag die hierbij direct wordt gesteld: wat betekent de opmars van Vinícius voor Eden Hazard?

'Superster' Vinícius maakt de Real-missie van Hazard alsmaar lastiger
Barcelona
Barcelona
1 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Hazard keerde zondag terug na een spierblessure, wat volgens Carlo Ancelotti overigens meer een overbelasting dan een kwetsuur was, en nam in Camp Nou plaats op de bank. Daar kwam de Belg ook niet van af: Ancelotti had simpelweg geen reden om Hazard binnen de lijnen te brengen. Dit was de vijfde keer dat Hazard een Clásico had kunnen spelen en ook de vijfde keer dat hij niet op het veld verscheen. De eerdere vier Clásico's gingen door blessureleed aan Hazard voorbij.

Vanaf de bank in het stadion van Barcelona zag Hazard zijn concurrent Vinícius uitblinken. AS komt in zijn analyse op deze dinsdag superlatieven tekort. 'Vinícius: een superster is geboren', schrijft de Spaanse sportkrant. 'Hij maakte indruk met spectaculaire acties en is een week tijd de 'heetste' voetballer van La Liga geworden.' AS licht de effectiviteit van Vinícius uit (vijf goals uit twaalf schoten op doel) en merkt op dat de Real-aanvaller de meeste succesvolle dribbels in dit seizoen achter zijn naam heeft staan. Hij deelt het record op dit moment met Javi Galán van Celta de Vigo: 29 stuks. 

Vinícius is ook belangrijk bij het creëren van kansen en doet alles op de hoogste snelheid. Daardoor moeten tegenstanders altijd op hem letten; anders gaat het in de omschakeling helemaal mis. Ancelotti was na afloop van de Clásico al lovend ('Vinícius heeft érg goed gespeeld, hij zorgde constant voor gevaar') en krijgt in de Spaanse media zelf ook complimenten. Immers: hij geeft Vinícius de kans. Iets waar Zinedine Zidane vorig seizoen toch nog wat meer moeite mee had.

Ondertussen wordt het voor Hazard steeds moeilijker om zijn Real-droom waar te maken. De aanvaller kwam twee jaar geleden voor zo'n honderd miljoen euro over van Chelsea, maar heeft te maken gekregen met heel wat blessures en haalde daarom nog niet zijn topvorm in Spanje. Nu Vinícius deze topvorm wél te pakken heeft, zal Hazard geduld moeten hebben.

In aanloop naar El Clásico schreef VI's Bas van den Hoven al onderstaand artikel over Vinícius:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.