Koeman wéér onderuit in El Clásico: zorgen nemen verder toe

Reacties

Ronald Koeman heeft ook zijn derde Clásico als trainer van Barcelona verloren. Na de twee nederlagen van vorig seizoen gingen de geplaagde Catalanen ook zondag onderuit tegen de aartsrivaal. Een schitterende treffer van David Alaba hielp Real Madrid op weg naar een zege.

Koeman wéér onderuit in El Clásico: zorgen nemen verder toe
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Koeman had in zijn Clásico-basis plekjes ingeruimd voor Frenkie de Jong, Memphis Depay en Sergiño Dest, maar ook voor Ansu Fati. Dat het pas achttienjarige pareltje weer helemaal fit is, is een welkome opsteker voor zijn geplaagde Nederlandse trainer, die afgelopen week met zeges op Valencia (3-1) en Dinamo Kiev (1-0) twee broodnodige goede resultaten boekte. Een zege in de kraker tegen de aartsrivaal zou een volgende boost zijn geweest, maar het werd juist een nieuwe dreun.

De wedstrijd in Camp Nou (waar 86 duizend toeschouwers zaten) had even nodig om te ontbranden. Vinícius Júnior glipte na twintig minuten tussen Barça-verdedigers Eric García en Óscar Mingueza door, de Braziliaan ging vervolgens naar de grond en claimde dat hij werd neergelegd, maar scheidsrechter en VAR waren het niet met hem eens. Dat eerste moment van opwinding bleek het startsein voor een veel leukere fase in de wedstrijd. Direct daarna was Vinícius namelijk wederom levensgevaarlijk, al werd hij uiteindelijk teruggevlagd voor buitenspel.

Flater Dest
De grootste kans was een paar minuten later voor Barça. Memphis probeerde Ansu Fati te bereiken, maar vond uiteindelijk Dest. De als rechtsbuiten opgestelde back stond volledig vrij en had de bal voor het inschieten, maar joeg de bal bijzonder wild over. Die misser kwam hem en Barcelona duur te staan. Na balverlies van Memphis en een counter van de bezoekers kwam de bal via Rodrygo bij David Alaba, die 'm met links vervolgens werkelijk schitterend in de verre hoek ramde.

Tekst gaat verder onder de video.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Barça moest in de achtervolging en probeerde het nog voor rust via een kopbal van Gerard Piqué (uit een corner van Memphis) en een schotje van Ansu Fati (geblokt), maar scoorde niet. Omdat aanvaller Philippe Coutinho halverwege in het veld kwam voor de tegenvallende Mingueza, verhuisde Dest weer naar de rechtsbackpositie, waar hij een kwartier na rust wéér in de fout ging. Hij kopte een bal veel te kort terug en gunde Vinícius zo een grote kans, maar herstelde de fout zelf.

In het laatste halfuur kregen beide ploegen kansen, maar de beste mogelijkheden waren voor Real Madrid. Zo redde Marc-André ter Stegen op een schot van Benzema, de Duitser moest even later ook handelend optreden toen Vinícius schoot, na een slechte pass van Frenkie de Jong. Aan de overkant probeerde Dest het een keer met links, maar zijn pegel ging over.

© Pro Shots

Echt overtuigend was het allemaal echter allerminst van Barcelona-zijde, ook niet na de entree van Sergio Agüero, die een ruim kwartier voor tijd binnen de lijnen kwam voor Ansu Fati. Gezien de historie konden de thuissupporters trouwens best nog een doelpunt verwachten: Barcelona had in 34 van de voorgaande 35 thuisduels in de competitie namelijk weten te scoren. Die treffer viel uiteindelijk pas laat, toen het er niet meer toe deed.

In blessuretijd werd het namelijk nog erger voor Barcelona. Een penaltyclaim van Memphis werd genegeerd, in de counter sloegen de bezoekers snoeihard toe. Ter Stegen keerde een schot van Marco Asensio, maar de rebound werd al glijdend binnengewerkt door Lucas Vázquez. De 1-2 (een intikker van Agüero) kwam veel te laat. En dus eindigde de eerste Lionel Messi-loze Clásico sinds 2003 in een zege voor de Madrilenen. De kritiek op Koeman en Barcelona zal de komende dagen dan ook weer gaan groeien. De Nederlander is nu overigens de eerste trainer die drie Clásico's op rij verliest sinds Patrick O'Connell tussen 1935 en 1940. De Ier was ook trainer van Barça.

Bekijk hier de heerlijke 0-1 van David Alaba en de 0-2 van Lucas Vázquez.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.