Veteraan Piqué verlost Barcelona en schrijft clubhistorie

Barcelona staat halverwege het duel met Dinamo Kiev op een 1-0 voorsprong, dankzij een doelpunt van verdediger Gerard Piqué. Met zijn treffer schreef de routinier Barcelona-geschiedenis.

Barcelona
Barcelona
1 - 0
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev

Piqué stond een kleine tien minuten voor rust op de juiste plek om uit een voorzet van Jordi Alba binnen te schieten. De mandekker is nu de oudste doelpuntenmaker ooit voor Barcelona in de Champions League. De 34 jaar en 260 dagen oude Piqué nam het record over van Sylvinho, die 34 jaar en 241 dagen oud was toen hij zijn laatste Barcelona-goal in het miljardenbal maakte.

Voor Barcelona was de openingsgoal van Piqué het eerste doelpunt in dit Champions League-seizoen. In de nederlagen tegen Bayern München (0-3) en Benfica (3-0) bleef de ploeg van Ronald Koeman immers droog staan. De laatste Champions League-goal die Barcelona voor woensdag kon vieren was alweer op 10 maart, toen Lionel Messi scoorde tegen zijn huidige werkgever Paris Saint-Germain.