Superstart belooft veel goeds voor VVV-Venlo

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. Vitesse probeert zondag de goede seizoenstart door te trekken tegen VVV-Venlo.

Superstart belooft veel goeds voor VVV-Venlo
 
Speelronde5
Aftrap16.45 uur
ScheidsrechterDennis Higler

• Na vier speelrondes bezette Vitesse de tweede plaats; de Arnhemmers wonnen driemaal en verloren alleen van AZ. Promovendus VVV-Venlo komt tot nu toe sterk voor de dag met zeven punten.

• VVV-Venlo gaat in het kader van de Eredivisie voor de tiende keer op bezoek bij Vitesse. De Arnhemmers wonnen zes keer en moesten tweemaal een uitzege toestaan. Eenmaal eindigde Vitesse-VVV-Venlo onbeslist.

Donderdag verloor Vitesse in het Europa League-toernooi van Lazio.

• Pas twee keer in de clubhistorie zegevierde Vitesse tijdens vier van de eerste vijf wedstrijden in een Eredivisie-seizoen, in 1993/94 en 2012/13. Bij een overwinning op VVV-Venlo is het voor de derde keer raak.

Vitesse zegeviert bij Excelsior.

• Na Dries Mertens (2011, PSV) en Ruud Boymans (2014, FC Utrecht) kan Tim Matavz de derde speler deze eeuw worden die in zijn eerste vijf Eredivisie-duels voor een ploeg tot scoren komt.

• Als Guram Kashia minimaal 33 minuten speelt tegen VVV-Venlo, overtreft hij de 19.023 Eredivisie-minuten die Piet Velthuizen actief was voor Vitesse. Kashia zou dan alleen op de vijfde positie staan in het klassement van Vitesse-spelers met meeste minuten.

• VVV-Venlo verzamelde dus zeven punten in de eerste vier speelrondes. Sinds de eeuwwisseling degradeerde maar één team met een dergelijke oogst in dit stadium van de competitie: Roda JC Kerkrade in 2013/14.

Knap gelijkspel VVV bij FC Groningen.

• Maurice Steijn fungeert voor de honderdste keer als trainer bij een Eredivisie-wedstrijd. Zijn balans luidt: 27 zeges, 24 gelijke spelen en 48 nederlagen. Voor zijn periode bij VVV-Venlo was Steijn actief als oefenmeester van ADO Den Haag.

De laatste vijf edities van Vitesse-VVV-Venlo:

SeizoenUitslag
2007/081-3
2009/102-0
2010/112-0
2011/124-0
2012/130-1
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.