Supermarktbezoekje heeft grote gevolgen voor Bundesliga-trainer

Reacties

Heiko Herrlich zal zaterdag tegen VfL Wolfsburg niet op de bank zitten als trainer van FC Augsburg. De 48-jarige oud-spits heeft zich namelijk niet gehouden aan de quarantaine-regels die de Duitse profliga (DFL) heeft opgesteld voor de hervatting van de Bundesliga.

Supermarktbezoekje heeft grote gevolgen voor Bundesliga-trainer
© Pro Shots
FC Augsburg
FC Augsburg
1 - 2
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Herrlich vertelde eerder deze donderdag tijdens een virtuele persconferentie dat hij het spelershotel had verlaten om tandpasta en huidcrème te kopen in een supermarkt. De coach van Jeffrey Gouweleeuw en Alfred Finnbogason deed dat zo losjes dat hij niet leek te beseffen wat de consequenties daarvan waren, maar inmiddels is dat wel doorgedrongen.

Volgens de strenge voorschriften van de DFL moesten spelers en trainers namelijk zeven dagen in quarantaine in aanloop naar de eerste wedstrijd in de Bundesliga. 'Ik heb een fout gemaakt door het hotel te verlaten', beseft Herrlich nu. 'Hoewel ik me bij het verlaten van het hotel wel aan alle hygiënemaatregelen heb gehouden, kan ik dat niet ongezien doen.'

Als trainer van een Bundesliga-club heeft hij immers een voorbeeldfunctie. En dus heeft zijn fout als consequentie dat Herrlich vrijdag geen leiding zal geven aan de training en zaterdag ook niet in de dug-out zal zitten tijdens de wedstrijd tegen Wolfsburg. De komende dagen zal de trainer twee coronatests ondergaan. Zijn die negatief, dan mag hij weer aan de slag.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.