'Superaanval' van Jong Ajax blaast beloftendiscussie nieuw leven in

Reacties

De discussie is nooit helemaal verdwenen, maar het debat gaat maandagavond weer ouderwets en massaal over beloftenteams in de Keuken Kampioen Divisie. Directe aanleiding is de basisopstelling van Jong Ajax voor het thuisduel met TOP Oss. De uitclub liet ook van zich horen via social media.

'Superaanval' van Jong Ajax blaast beloftendiscussie nieuw leven in
© Pro Shots
Jong Ajax
Jong Ajax
4 - 1
TOP Oss
TOP Oss

Jong Ajax begon met Brian Brobbey, Mohamed Daramy, Mohamed Ihattaren en Sontje Hansen voorop, daarachter opereerde Kenneth Taylor als (scorende) middenvelder. Voorafgaande aan de wedstrijd werd door fans al een snelle rekensom gemaakt via de marktwaardes van de basisopstelling van Jong Ajax en TOP Oss. De bezoekende ploeg had een waarde van nog geen 2,5 miljoen euro, Jong Ajax had zo'n dertig miljoen euro op het veld staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Zoals Johan Cruijf ooit zei: "Ik heb een zak geld nog nooit zien scoren". Na vanavond zijn wij hier echter niet meer zo zeker van!', schreef TOP Oss na de wedstrijd op Twitter. Daarvoor had de club uit Brabant al gegrapt over de Champions League-opstelling van de beloften en vroeg men zich af of Sébastien Haller, Dusan Tadic en Antony wel lekker thuis voor de kachel zaten.

Ook op de social media van VI ging het aardig los. Onder een Instagram-post werden honderden reacties geplaatst, variërend van de hashtag #stopdebeloften tot aan de termen 'schandalig' en 'competitievervalsing'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De discussie over beloftenteams op het tweede niveau is er al sinds Jong Ajax, Jong PSV en Jong FC Twente in 2013 werden losgelaten in wat toen nog de Jupiler League heette. Daarbij hielp het niet dat Jong Ajax in 2018 kampioen werd op het tweede niveau en dat beloftenteams regelmatig succes hadden met het winnen van periodetitels. Ook de inzet van ervaren en dure spelers is een doorn in het oog van menig KKD-volger.

De KNVB heeft door de jaren heen de regels voor beloftenteams aangescherpt en er is zelfs een (moeilijk te snappen) promotie- en degradatieregeling ingesteld. Toch blijkt na maandagavond dat een felle discussie zo weer is opgelaaid.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.