Super League hoeft niet te rekenen op deelname van een Engelse topclub

Reacties

In navolging van Arsenal, Manchester City, Manchester United, Chelsea en Tottenham Hotspur heeft ook Liverpool laten weten geen intentie te hebben om deel te nemen aan de Super League. Dat meldt de club daags na het vonnis van het Europese Hof van Justitie.

Super League hoeft niet te rekenen op deelname van een Engelse topclub

Via de clubwebsite liet Liverpool als laatste van de traditionele zes topclubs (op basis van eeuwige ranglijst) van Engeland weten niet mee te willen doen aan een eventuele Super League. 'De uitspraak verandert niets aan ons standpunt. Onze betrokkenheid is volledig stopgezet.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eerder op vrijdag liet Arsenal in een korte verklaring al weten de uitspraak ter kennisgeving te hebben aangenomen. 'Ons standpunt ten opzichte van de Europese Super League is niet veranderd', valt te lezen in het statement op de clubsite van The Gunners. 'We zullen actief blijven in de competities van de UEFA en blijven samenwerken met andere Europese clubs en de European Club Association (ECA).

Arsenal volgt daarmee het voorbeeld van City, United, Chelsea en Spurs. Naast deze vijf clubs was aanvankelijk ook Liverpool betrokken bij de plannen voor de Super League. De werkgever van Cody Gakpo, Ryan Gravenberch en Virgil van Dijk heeft nu ook afstand genomen van de plannen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.