Sunderland naar Wembley: is de rampspoed nu eindelijk voorbij?

Reacties

Sunderland krijgt een nieuwe kans om uit de League One-krochten te ontsnappen. De gevallen club bereikte maandagavond de finale van de play-offs, door Sheffield Wednesday op een 1-1 gelijkspel te houden. Na de 1-0 zege uit de heenwedstrijd volstond dat voor een ticket naar Wembley. In de eindstrijd is Wycombe Wanderers de tegenstander.

Sunderland naar Wembley: is de rampspoed nu eindelijk voorbij?
© Pro Shots

Sunderland zit in een donkere periode in zijn clubhistorie. The Black Cats degradeerden in het seizoen 2016/17 uit de Premier League en gleden een jaar daarna direct af naar de League One, het derde niveau van Engeland. De teloorgang van de club was te volgen in een documentaire van Netflix. In de serie was ook te zien hoe de eerste poging om weer te promoveren op niets uitliep. De finale van de play-offs werd met 2-1 verloren van Charlton Athletic.

In het tweede seizoen in de League One eindigde Sunderland als achtste, waardoor het niet eens mocht meedoen aan de play-offs om promotie. Vorig seizoen werden de Noord-Engelsen vierde en sneuvelden ze in de halve finale van de nacompetitie, tegen Lincoln City. Dit seizoen finishte Sunderland de reguliere competitie als vijfde en dus werd het voetbaljaar opnieuw verlengd.

Patrick Roberts zorgde er maandagavond voor dat het seizoen nóg een extra wedstrijd krijgt. Het voormalig Manchester City-talent maakte in blessuretijd de gelijkmaker tegen Sheffield Wednesday en stuurde Sunderland daarmee naar Wembley. De finale tegen Wycombe Wanderers, dat in de competitie onder Sunderland als zesde eindigde, is op zaterdag 21 mei.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.