Summerville redt Leeds op zware FA Cup-avond

Reacties

Crysencio Summerville heeft Leeds United de weg naar de achtste finale in het FA Cup-toernooi gewezen. Als invaller groeide de jonge Nederlander tegen Plymouth in de verlenging uit tot de hoofdrolspeler.

Summerville redt Leeds op zware FA Cup-avond
© Pro Shots
Plymouth Argyle
Plymouth Argyle
nv
1 - 4
Leeds United
Leeds United

Leeds was op 27 januari in eigen huis niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen Plymouth en had het in de replay opnieuw lastig tegen de middenmoter uit het Championship. De nummer drie van het tweede niveau in Engeland kwam via Wilfried Gnonto in de 66ste minuut wel op voorsprong. Het voormalige transferdoelwit van Feyenoord moest samen met onder anderen nummer 10 Joël Piroe voor dreiging zorgen.

Uit een spelhervatting kwam Plymouth een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd op gelijke hoogte. Voormalig Everton-talent Brendan Galloway werkte de bal uit een vrije trap van dichtbij in het doel na voorbereidend werk van Ashley Phillips. Leeds kon door die 1-1 opnieuw beginnen. Manager Daniel Farke deed vlak voor het ingaan van de verlenging een beroep op Summerville.

Het laten invallen van de 22-jarige buitenspeler bleek een gouden zet. Summerville ging op avontuur toen hij de bal in de zevende minuut van de extra tijd meekreeg van Georginio Rutter. Vanaf links trok hij naar binnen, om de bal vervolgens goed te leggen voor zijn rechter en de bal zuiver en hard in de verre hoek te schieten: 1-2. Summerville hielp vervolgens ook nog de wedstrijd in het slot te gooien. Hij legde de bal in het strafschopgebied af op Rutter, die voor de 1-3 zorgde. Een eigen doelpunt van Ryan Hardie (1-4) was het slotakkoord.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Leeds neemt het in de achtste finale van het bekertoernooi op tegen de winnaar van de replay tussen Chelsea en Aston Villa. Die teams treffen elkaar woensdagavond op Villa Park.

Bekijk hier al onze video's
Meer C. Summerville
Meer over C. Summerville
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.