Succestrainer Inzaghi gaat Mourinho voorbij op Inter-ranglijst

Reacties

Simone Inzaghi heeft met het winnen van zijn eerste landstitel als trainer verschillende mijlpalen te vieren. De trainer van Internazionale gaat bijvoorbeeld José Mourinho voorbij op de prijzenranglijst van Inter-trainers.

Succestrainer Inzaghi gaat Mourinho voorbij op Inter-ranglijst
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
1 - 2
Internazionale
Internazionale

De blauw-zwarten behaalden de Scudetto maandagavond op de voor een Interista mooist denkbare manier: met een 'uitzege' tegen huisgenoot AC Milan. Na drie Supercoppa's en twee keer de Coppa Italia is dat de zesde trofee die Inzaghi met Inter pakt. Daarmee is hij José Mourinho voorbij – de Special One won er vijf, al zat de Champions League-beker van 2010 daar wel tussen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Inzaghi heeft nu de drie binnenlandse prijzen in Italië gewonnen als speler én als trainer. De beker en de Super Cup veroverde hij ook als oefenmeester van Lazio, en dat was ook de club waarmee hij al die prijzen als speler won. Nog een opvallend statistiekje: de 48-jarige ex-spits is na Stefano Pioli (AC Milan, 2022) en Luciano Spalletti (2023, Napoli) de derde trainer op rij die voor het eerst een ploeg naar de landstitel van Italië coachte.

Bekijk hier al onze video's
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.