Succescoach Klopp en grootmacht Liverpool gaan toekomst samen aan

Reacties

Jürgen Klopp heeft een nieuw contract getekend bij Liverpool. De populaire succestrainer ligt nu twee jaar langer, tot medio 2024, vast bij de koploper van de Premier League en laat op de clubwebsite weten erg blij te zijn met het onderlinge vertrouwen.

Succescoach Klopp en grootmacht Liverpool gaan toekomst samen aan
© Pro Shots

'We hebben besloten onze samenwerking voort te zetten. Ik heb een nieuw contract getekend tot de zomer van 2024. Dat zullen sommige mensen goed nieuws vinden, anderen niet', aldus een lachende Klopp. 'Waarom ik dit heb gedaan? Ik vind het hier geweldig. Dat is de belangrijkste reden. Ik voel me thuis bij deze prachtige club en daarom vond ik het een goed moment om bij te tekenen. Gelukkig zag de club dat ook zitten, dus daarom hebben we dit gedaan.'

Klopp was al een tijdje in gesprek met Liverpool, maar tot zijn eigen verbazing lekte dat niet uit. 'Het waren geen zware onderhandelingen. Dat we dit stil hebben kunnen houden tot nu toe, is erg bijzonder in deze tijd', vervolgde de trainer. Dat Liverpool enthousiast was over het idee van Klopp om de samenwerking te verlengen, is niet zo gek. Sinds zijn komst in oktober 2015 is de club uitgegroeid tot een grootmacht in Engeland en Europa, een status die het min of meer had verloren na de nodige magere jaren.

Dit seizoen kan de ultieme beloning volgen in de vorm van de eerste landstitel sinds het seizoen 1989/90. Waar Liverpool het kampioenschap na een spannende strijd vorig seizoen nog aan Manchester City moest laten, gaat het nu vrij onbedreigd aan kop. Ook in de Champions League, die het vorig seizoen won, gaat het uitstekend. Liverpool won Groep E en plaatste zich zo voor de tweede ronde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.