Sublieme Summerville leidt Leeds in spektakelstuk naar tweede plek

Reacties

Leeds United heeft maandagavond een grote stap richting de Premier League gezet. In het Championship-treffen met Middlesbrough leidde Crysencio Summerville de withemden naar een overwinning die van levensbelang kan zijn in de strijd met Leicester City, Ipswich Town en in mindere mate Southampton om twee promotieplekken.

Sublieme Summerville leidt Leeds in spektakelstuk naar tweede plek
© Pro Shots
Middlesbrough
Middlesbrough
3 - 4
Leeds United
Leeds United

Leeds was in het noordoosten zeker niet van meet af aan bij de les. Een staaltje chaotisch verdedigen stelde Isaiah Jones in staat om in de zevende minuut de score te openen in het Riverside Stadium. Boro begon erg sterk, maar moest de 1-1 toestaan na een overtreding van Anfernee Dijksteel, een in Amsterdam geboren international van Suriname. Summerville, weer hij, sloeg toe uit de resulterende penalty.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was nog maar het begin van een verrukkelijke eerste helft, gespeeld in een adembenemend tempo. Niet lang na de gelijkmaker stond Leeds op voorsprong door een treffer van Patrick Bamford, die daarmee zijn oude club pijn deed voordat hij in de tweede helft plaatsmaakte voor Joël Piroe. Een heerlijk halfuur werd afgesloten met alweer een gelijkmaker. Emmanuel Latte Lath schoot zo hard dat het Leeds-goalie Ilian Meslier te machtig was.

Willy Gnonto zette Leeds vijf minuten voor rust nog een keer op voorsprong na een heerlijk passje van Summerville, al leek het erop dat Gnonto wel buitenspel stond voordat hij scoorde. Protesten van onder anderen Rav van den Berg haalden niets uit. Tijdens de onderbreking was manager Michael Carrick erin geslaagd om zijn ploeg nieuw geloof in te praten: Middlesbrough begon zeer sterk voordat Summerville de wedstrijd in een beslissende plooi legde met een heerlijk schot dat met een mooie krul in het net belandde.

Dat leek de knock-out, het team van Daniel Farke speelde de wedstrijd rustig uit terwijl het massaal meegereisde Leeds-publiek het clublied 'Marching On Together' luidkeels door de arena brulde. Middlesbrough, in 2017 voor het laatst in de Premier League actief, had weinig meer in de melk brokkelen. Het werd nog even spannend toen Latte Lath 3-4 maakte, maar Leeds overleefde met samengeknepen billen het rood-witte slotoffensiefje. 

De promotierace zal tot het laatst bloedstollend zijn. Leicester, koploper met 91 punten, speelt nog tegen Southampton, Preston North End en Blackburn Rovers. Leeds, op 90 punten, treft Queens Park Rangers en Southampton. Ipswich Town, op 88 stuks, moet nog tegen Hull City, Coventry City en Huddersfield Town.

Championship

Stand Championship 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Leicester City
45
31
4
10
89-39
+50
97
2
Ipswich Town
45
27
12
6
90-57
+33
93
3
Leeds United
45
27
9
9
80-41
+39
90
4
Southampton
45
25
9
11
85-62
+23
84
* Actueel tot en met 2 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.