Sublieme Di María leidt PSG naar triomf in Le Classique

Paris Saint-Germain heeft zondagavond zijn 25ste competitiezege in 28 speelrondes in de Ligue 1 geboekt. De landskampioen schudde na rust Olympique Marseille van zich af in Le Classique.

PSG
PSG
3 - 1
Olympique Marseille

Elf dagen na de veelbesproken Champions League-uitschakeling tegen Manchester United keerde PSG terug in Parc des Princes. De clash tegen Olympique Marseille gaf de ploeg van Thomas Tuchel de kans om de overtuigende koppositie cachet te geven. Le Classique is immers een van de meest aansprekende duels in de Ligue 1, een clash tussen het kapitaal van nu en de hemelbestormers van begin jaren negentig.

Bij de bezoekers stond Kevin Strootman niet, maar Mario Balotelli wel in de basis. De Italiaan zorgde al in de tweede minuut voor het eerste momentje van gevaar met een schot van afstand dat doelman Alphonse Aréola onschadelijk maakte. Olympique Marseille startte sowieso goed, daarbij geholpen door slordigheden van de thuisploeg. Vanuit het niets leek PSG echter op voorsprong te komen, maar de goal van Ángel Di María werd afgekeurd wegens buitenspel.

Met de Argentijn was de meest bedrijvige speler van de thuisploeg genoemd. Di María verzorgde ook het voorwerk bij de 1-0 van Kylian Mbappé. De twintigjarige aanvaller schoot koeltjes raak, waarmee hij al op 26 goals in dit Ligue 1-seizoen staat.

Bijna direct na de onderbreking kwam Olympique Marseille niet onverdiend langszij. Valère Germain schoot knap raak uit de draai. Dankzij Di María had PSG al snel weer een voorsprong te pakken. De Argentijn nam de tijd om de bal goed klaar te leggen en vond vervolgens de verre hoek.

De missie van de bezoekers om een positief resultaat te behalen werd er na 62 minuten alleen maar moeilijker op: doelman Steve Mandanda maakte in de ogen van de arbitrage hands buiten het strafschopgebied en werd van het veld gestuurd. Vier minuten nadien sloeg Di María nogmaals toe, deze keer met een sublieme vrije trap: 3-1. Zo nam de ex-speler van onder meer Real Madrid bij de afwezigheid van de geblesseerde Edinson Cavani en Neymar de honneurs waar.

In de 69ste minuut maakte Strootman nog zijn opwachting als invaller. Met de Nederlander binnen de lijnen liep de schade voor Olympique Marseille niet verder op, ook omdat Mbappé een strafschop miste.

Door de triomf komt PSG op 77 punten, twintig meer dan eerste achtervolger Lille. Olympique Marseille neemt de vierde plaats in. Een smetje voor de koploper was nog wel het uitvallen van Dani Alves en Thomas Meunier in de eerste helft met een blessure. Zo moest Tuchel al na 37 minuten twee van zijn drie wissels gebruiken.