Suárez teert op karakter en killerinstinct: 'Wij zijn de beste club ter wereld'

Luis Suárez heeft de rest van Europa gewaarschuwd met zijn optreden in het Champions League-duel met Internazionale van woensdag. De spits van Barcelona bezorgde zijn ploeg hoogstpersoonlijk een 2-1 zege.

Inter kwam in de tweede minuut op voorsprong via Lautaro Martínez en verdedigde de voorsprong nauwkeurig. 'We moesten iets veranderen', gaf Barça-trainer Ernesto Valverde na afloop toe op zijn persconferentie. 'Met Busquets, Arthur en De Jong heb je controle, maar we vonden de opening niet.'

Die verandering kwam in de vorm van Arturo Vidal, die Busquets afloste in de 53ste minuut. Vijf minuten later gaf Vidal de bal voor en maakte Suárez al vallend met een volley de gelijkmaker. In de 85ste minuut was een tweede flits van zijn klasse voldoende voor de winnende treffer. Lionel Messi stuurde een aantal tegenstanders het bos in en tikte de bal naar Suárez, die Diego Godín met een perfecte aanname te kijk zette en opnieuw raak schoot.

Barça staat door de zege op vier punten uit twee duels in de Groep des Doods, evenals Borussia Dortmund. Suárez vatte na afloop samen hoe belangrijk het sterke optreden na rust was. 'Dit is een erg waardevolle zege tegen een directe concurrent. We hebben de fouten uit de eerste helft hersteld.'

De 32-jarige aanvaller, die vorig seizoen en in september kwakkelde met zijn fitheid, scoorde afgelopen weekend ook al tegen Getafe. Suárez dankt zijn goals aan zijn killerinstinct en wilskracht. 'Als spits probeer je altijd het team te helpen met goals en assists. Hard werken is een belangrijk deel van mijn karakter. Ik geef nooit op.'

Dankzij Suárez' dubbelslag bleef Barça voor de 33ste Europese thuiswedstrijd op rij ongeslagen, met een doelsaldo van 101 - 16. 'Wij zijn de beste club ter wereld en worden onder een vergrootglas gelegd', stelde Suárez. 'Wij zijn hét team om te verslaan en moeten sterk en gefocust blijven.'