Suárez maakt in spektakelstuk eerste goal voor Inter Miami

Luis Suárez heeft in een oefenwedstrijd in Saoedi-Arabië voor het eerst gescoord voor Inter Miami. Tegen Al-Hilal was ook Lionel Messi trefzeker. Toch won de Major League Soccer-club niet.

Het duel in Riyad begon dramatisch voor Inter Miami. Aleksandar Mitrovic opende in de tiende minuut de score voor Al-Hilal. De ex-spits van Fulham en Newcastle United kreeg de bal mee van Sergej Milinkovic-Savic en schoot raak: 1-0. Drie minuten later viel de 2-0 al, nadat een voorzet slecht was verwerkt door de defensie van de Amerikanen. Abdullah Al-Hamdan stond op de goede plek om de bal op te pikken en de Saoedische spits schoof de bal vanaf de rand van het strafschopgebied de linkerhoek in.

Voor het sterrenensemble uit Miami, waar naast Suárez en Messi ook Jordi Alba en Sergio Busquets een basisplaats hadden, dreigde een afgang. Na ruim een halfuur kwam Inter Miami terug in de wedstrijd. Als een echte goalgetter leek Luis Suárez bij een aanval aan te voelen waar de bal zou gaan vallen. De 37-jarige Uruguayaan stond op de goede plek en scoorde van dichtbij: 2-1.

Nadat de Braziliaan Michael de marge namens de thuisploeg weer op twee had gebracht (3-1), scoorde Messi in de 54ste minuut vanaf de strafschopstip. Een minuut later was Messi de aangever bij de 3-3, een prachtige goal. De 36-jarige Argentijn gaf de bal in één keer mee aan zijn zeventien jaar jongere ploeggenoot David Ruiz. Het talent uit Honduras kapte vanaf links naar binnen en knalde de achteloos de korte hoek in. Het slotakkoord kwam op naam van voormalig Barcelona-speler Malcom, die Al-Hilal in de 88ste minuut aan de zege hielp door voor de 4-3 te zorgen. Messi en Suárez waren toen gewisseld.

Voor Inter Miami is de voorbereiding op het nieuwe MLS-seizoen ongeveer halverwege. De club van mede-eigenaar David Beckham begint op 22 februari aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen Real Salt Lake.