Suárez maakt alsnog de overstap naar CSKA Moskou

Matías Suárez (24) heeft dan toch zijn zin. Waar deze zomer een overgang van Anderlecht naar CSKA Moskou afketste vanwege het niet doorstaan van de medische keuring, krijgt zijn droomtransfer in de komende winter tijdens de nieuwe transferperiode alsnog zijn beslag.

Suárez maakt alsnog de overstap naar CSKA Moskou

In juli leek Anderlecht een klapper op de transfermarkt te gaan maken toen de club akkoord was met CSKA over een transfer van liefst zestien miljoen euro. Van dat bedrag zou de Belgische club van trainer John van den Brom ruim elf miljoen overhouden.

Bij de nieuwe overeenkomst bedraagt het totale bedrag twaalf miljoen euro en krijgt de Belgische topclub zelf maar acht miljoen. Het restant gaat naar makelaars en de voormalige club van de Argentijn, Belgrano.

De aanvankelijke miljoenentransfer vond geen doorgang doordat bij de medische tests gebreken aan een knie naar voren kwamen. Inmiddels zijn die klachten na een rustperiode en operatie achter de rug en kan de Argentijn in Rusland een veelvoud gaan verdienen van zijn salaris in België. Suárez verdiende zijn overgang vorig jaar na te zijn uitgeroepen tot beste speler van de Belgische competitie.

Mogelijk zet Suárez zijn revalidatie voort in Moskou. Toch is er nog wel een voorbehoud bij het slagen van de transfer. Opnieuw moet hij enkele medische tests ondergaan, waar hij dit keer wel voor moet slagen. Suárez is pas in januari weer speelklaar. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's