Suarez en Lodeiro niet voorbij Peru, Chili wint wel

Uruguay heeft vannacht (Nederlandse tijd) op het toernooi om de Copa América het voorbeeld van Brazilië en Argentinië gevolgd. Ondanks een doelpunt van Luis Suarez (foto) hield Peru stand: 1-1. Chili won wel en is daarmee samen met Colombia de enige ploeg die aan het eerste groepsduel drie punten overhield.

Uruguay – Peru 1-1Het geplaagde Peru – aanvallers Jefferson Farfán en Claudio Pizarro waren afwezig door blessures – kwam halverwege het eerste bedrijf verrassend op voorsprong. Een lange bal van Michel Guevara kwam bij Hamburger SV-spits Paolo Guerrero terecht. De aanvaller omspeelde vakkundig doelman Fernando Muslera en tekende voor de openingstreffer.

Nog voor rust zorgde Ajacied Nicolás Lodeiro samen met zijn voormalig ploeggenoot Luis Suarez voor de gelijkmaker. Met een steekbal bediende de middenvelder van Ajax de Liverpool-spits die de bal vervolgens beheerst binnenschoof.

In de tweede helft vielen geen treffers meer. Diego Forlán was namens Uruguay nog wel dichtbij, maar had zijn vizier niet op scherp staan. Omdat Guerrero naliet zijn tweede treffer te maken, bleef het bij 1-1.

Chili – Mexico 2-1Vlak voor rust kwam Mexico verrassend op voorsprong. De 19-jarige Nestor Araujo kopte knap raak. Na de onderbreking ging Chili gretig op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er via Esteban Paredes. Hij kon de bal op de doellijn het laatste zetje geven. Aan de gelijkmaker ging een corner en een daaropvolgende klutssituatie vooraf.

De overwinning voor Chili kwam vervolgens tot stand na opnieuw een hoekschop. Omdat door een wissel de organisatie bij Mexico te wensen over liet, kon Arturo Vidal op schitterende wijze raak koppen: 2-1. Foto: VI Images