Suárez blijft ook een jaartje ouder scoren voor doordenderend Atlético

Atlético Madrid heeft zondag voor de tweede keer deze week een achterstand omgebogen tot een overwinning. Ook in de thuiswedstrijd tegen Valencia was Luis Suárez weer belangrijk voor de koploper van La Liga.

Atlético Madrid
3 - 1
Valencia
Valencia

Suárez was afgelopen donderdag nog tweemaal trefzeker tegen Eibar en voorkwam daarmee haast eigenhandig puntenverlies voor Atlético. Tegen Valencia was de Uruguayaan lange tijd onzichtbaar, maar uiteindelijk wist hij ook nu weer te scoren. Daarmee bezorgde hij zichzelf een prachtig verjaardagscadeau: Suárez is deze zondag immers 34 jaar oud geworden.

Met zijn goal zorgde Suárez er ook voor dat het kunststukje van Uros Racic zijn waarde verloor. De Servische middenvelder had Valencia in de eerste helft op prachtige wijze op voorsprong gezet, met een heerlijk schot vanuit de tweede lijn (zie video onder). Atlético maakte de achterstand nog voor rust ongedaan: João Félix tikte uit een hoekschop, en op acrobatische wijze, de 1-1 binnen.

In de tweede helft ging Atlético op zoek naar meer en dat kreeg het ook. Félix gaf de bal mee aan Suárez en leek op zoek naar een combinatie, iets waar Valencia-verdediger Gabriel Paulista duidelijk ook op rekende. Suárez ging echter voor eigen succes en maakte zijn twaalfde competitiegoal van dit seizoen. Daarmee staat hij samen met Youssef En-Nesyri van Sevilla bovenaan de topscorerslijst van La Liga.

Voor Valencia was er hierna nog voldoende tijd om terug te komen in de wedstrijd, maar Atlético was de baas op het veld en hoefde geen moment te bibberen. Twintig minuten voor tijd maakte Ángel Correa de 3-1 en daarmee was het duel gespeeld. Atlético staat nu weer zeven punten voor op achtervolger Real Madrid en heeft nog een wedstrijd minder gespeeld dan zijn stadgenoot.