Sturm Graz maakt weinig indruk tegen PSV: 'Een Bassie en Adriaan-team'

Reacties

In de spannende Europa League-poule van PSV valt één team behoorlijk uit de toon. Sturm Graz kwam donderdag niet best voor de dag in Eindhoven en krijgt de nodige kritiek.

Sturm Graz maakt weinig indruk tegen PSV: 'Een Bassie en Adriaan-team'
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
Sturm Graz
Sturm Graz

In de studio van ESPN konden de analytici hun ogen niet geloven over de manier waarop Sturm Graz de eerste goal van PSV incasseerde. Het begon al met een onhandig misverstand tussen linksback Amadou Dante en Jörg Siebenhandl. David Affengruber wilde de bal daarna wegroeien, maar raakte hem volledig verkeerd en legde hem zo voor de voeten van Mario Götze, die vervolgens gevloerd werd door de ietwat wild uitkomende Siebenhandl.

'Een kamikaze-actie van de keeper', concludeerde Kenneth Pérez, die de hele situatie lachwekkend vond. 'Dit is echt zó'n onkunde!' Ook Pierre van Hooijdonk verbaasde zich over het geschutter bij de bezoekers, die het PSV in de rest van de wedstrijd ook niet echt moeilijk wisten te maken. 'Dit PSV is zó veel sterker dan dit Bassie en Adriaan-team uit Oostenrijk. Dat is echt helemaal niks. Het is heel matig', zei de oud-spits.

Sturm Graz-coach Christian Ilzer kon achteraf uiteraard niet lachen om de blunders van zijn elftal. 'We hebben onze beide tegendoelpunten zelf gemaakt', reageerde hij tegenover ORF. De trainer baalde ook van de aanvallende onmacht van zijn ploeg. 'Ons plan was om het initiatief aan PSV te laten, zij controleerden het balbezit, maar creëerden niet heel veel kansen. Maar wij waren zelf niet gevaarlijk genoeg. We deelden de genadeklap niet uit', aldus de coach.

'Bij een 0-0 ruststand waren er kansen gekomen voor ons, dan hadden we kunnen doorpakken, maar helaas viel deze ongelukkige goal', verzuchtte Ilzer. Rechtsback Lukas Jäger was het daarmee eens. 'We gaven niet zoveel weg in de eerste helft, daarom was het extra bitter dat we die 1-0 incasseerden op zo'n manier.'

Aanvaller Jakob Jantscher had complimenten over voor PSV. 'We moeten ook erkennen dat PSV van een ander niveau is. In negentig minuten tijd hebben we weinig kansen kunnen creëren. Als je hier iets wil halen, moet je veel meer aandringen, maar dat kregen we niet voor elkaar.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Europa League

Stand Groep B UEFA Europa League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Monaco
6
3
3
0
7-4
+3
12
2
Real Sociedad
6
2
3
1
9-6
+3
9
3
PSV
6
2
2
2
9-8
+1
8
4
Sturm Graz
6
0
2
4
3-10
-7
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.