Stuntploeg Frankfurt houdt Chelsea in bedwang en blijft hopen op finale

Eintracht Frankfurt mag blijven hopen op de eerste finaleplek in een Europees toernooi sinds 1980. De Duitse club speelde donderdag in de heenwedstrijd van de halve finale van de Europa League gelijk tegen Chelsea.

Eintracht Frankfurt
1 - 1
Chelsea
Chelsea

Frankfurt mag dit seizoen met recht een stuntploeg worden genoemd. In Europa, waar tot ieders verbazing de halve finale van de Europa League werd gehaald, maar ook zeker in de Bundesliga. Daar ligt de ploeg van trainer Adi Hütter op koers voor een Champions League-ticket. Het zijn gouden tijden voor de fans van de club, die voorafgaand aan het duel met Chelsea opnieuw voor een fraaie sfeeractie zorgden.

Hütter kon opnieuw geen beroep doen op de geblesseerde Sébastian Haller en Ante Rebic. Jetro Willems en Jonathan de Guzman begonnen op de bank en dat deed Eden Hazard aan de kant van Chelsea. Zij zagen een afwachtend begin van het duel, waar Frankfurt na een kwartier meer in groeide. Keeper Kepa Arrizabalaga onderschepte een voorzet van Danny da Costa en aanvoerder David Abraham schoot uit een vrije trap over het doel.

De voorsprong volgde enkele minuten later. Het begon bij balverlies van Olivier Giroud. De bal kwam terecht bij Filip Kostic op de linkerflank. De voormalig speler van FC Groningen zette voor op Luka Jovic, die met een knappe kopbal de defensie van Chelsea te slim af was en de bal via de rechterpaal in het doel zag belanden. Ook Kepa had het nakijken.

Chelsea ging in de achtervolging en kwam al snel bijna op 1-1. Pedro vuurde net naast. Ruben Loftus-Cheek deed vlak voor rust hetzelfde, waarna Pedro alsnog voor de gelijkmaker zorgde. Loftus-Cheek wurmde zich na een afgeslagen corner langs drie verdedigers en gaf de bal aan de Spaanse aanvaller, die raak schoot in de rechterhoek. Het bezorgde Chelsea een flinke boost in de tweede helft. Frankfurt kwam onder druk en Loftus-Cheek werd gevaarlijk. Zijn poging ging over.

De bezoekers hadden Frankfurt in de tang en moesten enkel nog toeslaan. Dat bleek een lastiger karwei. David Luiz schoot na een uur een vrije trap tegen de lat en kopte later in de handen van keeper Kevin Trapp. Manager Maurizio Sarri had Hazard toen al ingebracht voor Willian. Aan de andere kant werd Frankfurt vervolgens voor het eerst in de tweede helft gevaarlijk. Invaller Gonçalo Paciência kwam net niet bij een voorzet van Da Costa en Abraham kopte over. Even later slaagde Paciência er niet in op slordig balverlies van Jorginho af te straffen. Met 1-1 als eindstand is er nog volop spanning voor de return in Londen.

Voordat de return over een week wordt gespeeld op Stamford Bridge speelt Frankfurt komende zondag in de Bundesliga een uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen, de ploeg van trainer Peter Bosz. Chelsea krijgt bezoek van Watford.