Stuntclub Quick Boys kegelt na NAC ook De Graafschap uit de beker

Reacties

De eerste wedstrijd in de tweede ronde van de KNVB-beker heeft meteen een grote stunt opgeleverd. Quick Boys schakelde dinsdag in eigen huis De Graafschap uit, nadat het een ronde eerder al had afgerekend met NAC Breda.

Stuntclub Quick Boys kegelt na NAC ook De Graafschap uit de beker
© Pro Shots
Quick Boys
Quick Boys
2 - 0
De Graafschap
De Graafschap

De zege van de amateurs, de nummer twee van de Tweede Divisie, was absoluut niet onverdiend te noemen. Op het moeilijk te bespelen veld in Katwijk kwam De Graafschap als nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie maar moeizaam tot kansen. Het beproefde recept van Quick Boys - verzorgd voetbal - leek na een geweldige lichtshow ook de Superboeren te imponeren.

Na enkele kleine kansjes brak Sem van Duijn de wedstrijd in de 28ste minuut open. De aanvaller, die met een goal tegen ADO '20 er al voor zorgde dat Quick Boys in het hoofdtoernooi terechtkwam, werd weggestuurd door Ravelino Junte en bleef ijzig kalm oog in oog met keeper Thijs Jansen. De Graafschap zette er weinig tegenover, maar had de pech dat een doelpunt van Devin Haen werd afgekeurd wegens buitenspel.

De 1-0 van Quick Boys. Klik onder of boven de video om de goal te zien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dichter bij een doelpunt zou de club die in 2019 nog in de Eredivisie speelde niet komen. Het was zelfs Quick Boys dat in de tweede helft via Junte de beste kans kreeg, maar zijn schot werd gekeerd door Jansen. Het bleef daardoor spannend op Sportpark Nieuw Zuid, De Graafschap kon een nieuwe stunt van Quick Boys niet voorkomen. In een poging druk te zetten op de amateurs gaf de formatie uit Doetinchem veel ruimte weg, waar Sem van Duijn een kwartier voor tijd van profiteerde door zijn tweede goal van de avond te maken.

Zo is het duidelijk dat er in de achtste finale in ieder geval één amateurclub staat. Vorig seizoen bereikte aartsrivaal VV Katwijk ook de achtste finale, net als De Treffers en SV Spakenburg. Laatstgenoemde schopte het zelfs tot de halve finale, waarin werd verloren van PSV. Er wordt donderdagavond geloot voor de achtste finale, die ronde wordt op 16, 17 en 18 januari afgewerkt.

Na de knappe overwinning van Quick Boys op NAC nodigden we trainer Thomas Duivenvoorden uit in de studio om zijn tactiek te bespreken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.