'Stunt in de maak: promovendus Elche wil met Maradona La Liga in'

Reacties

Elche promoveerde via de play-offs naar La Liga, maar toch werd José Rojo Pacheta dinsdag ontslagen. Volgens Super Deporte heeft dit alles te maken met de plannen voor een stunt: Elche zou volgens de berichtgeving bezig zijn met de komst van Diego Maradona als nieuwe hoofdtrainer.

'Stunt in de maak: promovendus Elche wil met Maradona La Liga in'
© Pro Shots

De invloedrijke Argentijn Christian Bragarnik is sinds kort grootaandeelhouder van Elche, nadat hij zeventig procent van de aandelen overnam van José Sepulcre. Bragarnik is een spelersmakelaar en wordt in eigen land getypeerd als 'de Zuid-Amerikaanse Jorge Mendes'. Hij zou van plan zijn om via zijn netwerk meerdere spelers naar Elche te halen.

En er moet dus ook een coach van naam komen. Bragarniks landgenoot Maradona zou bovenaan de verlanglijst staan. Pluisje is momenteel nog in eigen land werkzaam voor Club de Gimnasia y Esgrima de La Plata, maar zou wel wat voelen voor een verhuizing naar Spanje.

Elche keerde maandag na een afwezigheid van vijf jaar terug naar La Liga, door in de finale van de play-offs Girona te verslaan. Het enige doelpunt van de finale werd diep in blessuretijd gemaakt door Pere Milla. Ondanks dit succes werd hoofdtrainer Pacheta weggestuurd. De reden voor deze opmerkelijke ingreep lijkt nu dus bekend te zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.